Επανέρχεται ο Μουσταφά Ακκιντζί με δηλώσεις του να εκθέσει για ακόμα μια φορά την κυβέρνηση Αναστασιάδη, λέγοντας ότι δεν υπάρχει απόφαση για συμμετοχή των πέντε μονίμων κρατών του Συμβουλίου Ασφαλείας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και μάλιστα ότι δεν υπάρχει ανάγκη για αυτό. Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα δήλωσε ότι, αυτός που θα υπογράψει για την νέα κατάσταση στην Κύπρο δεν είναι η Κυπριακή Δημοκρατία αλλά η συσταθείσα ομόσπονδη Κύπρος, υπονοώντας ότι με την προτεινόμενη “λύση” η Κυπριακή Δημοκρατία θα είναι εκλιπούσα.

Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) διερωτόμαστε εκ νέου τι πάνε να κάνουν στην Γενεύη, κυβέρνηση και η δήθεν αντιπολίτευση. Εμείς ξεκαθαρίσαμε από την πρώτη στιγμή ότι δεν θα γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα που θα συντελεστεί στην Ελβετία, στις πλάτες του Κυπριακού Ελληνισμού, ενώ εκφράσαμε την διαφωνία μας με τις διαπραγματεύσεις στην βάση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Από εκεί και πέρα τόσο η κυβέρνηση, όσο και η αντιπολίτευση, φέρουν βαρύτατες ευθύνες για το τι θα επακολουθήσει, αφού με την στάση και τις ενέργειες τους μετατρέπονται σε εντολοδόχους της Άγκυρας.

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)