14 Μαρτίου 1957. Ο 19χρονος μαθητής Ευαγόρας Παλληκαρίδης με βήμα σταθερό, με το χαμόγελο στα χείλη και συλλαβίζοντας ευλαβικά τον εθνικό ύμνο οδηγείται στο ικρίωμα της αγχόνης. 14 Μαρτίου 2014. Οι εθνικιστές, τα μέλη του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ), τιμούν τον έφηβο ήρωα που με περίσσιο θάρρος διέθεσε κάθε ρανίδα του αίματος του για την ελευθερία της πατρίδας του και την ένωση με την μητέρα Ελλάδα.

Τα μέλη μας οργανώνοντας μία εκδήλωση μνήμης και τιμής πορεύτηκαν από τα γραφεία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ) στο Δημαρχείο της Πάφου πλησίον του σχολείου όπου φοιτούσε ο ήρωας μαθητής. Τα εθνικιστικά συνθήματα δονούν την ατμόσφαιρα. Το «Βαγόρα ζεις, εσύ μας οδηγείς» αποτελεί το κεντρικό σύνθημα και αναδύεται με ακμαίο ηθικό στους αιθέρες. Τα μέλη μας πορεύονται έχοντας επίγνωση του καθήκοντος τους. Ένα καθήκον ιστορικό που δεν επιδέχεται εκπτώσεων. Ένα καθήκον που επιβάλλει να μη λησμονούμε, να σεβόμαστε έμπρακτα και να τιμούμε τους ήρωες του έθνους μας όπως τους αρμόζει.

Στο Διοικητήριο έλαβαν χώρα ομιλίες από συναγωνιστές οι οποίοι με παραστατικό τρόπο απέδωσαν λεκτικά το σθένος που χαρακτήριζε τον ακατάπαυστο αγώνα του Ευαγόρα Παλληκαρίδη. Ενός έφηβου, που χωρίς να έχει προλάβει να γευθεί τις χαρές της ζωής, παραχωρεί ότι πολυτιμότερο έχει – τα νιάτα και την ίδια την ζωή του – για την εκπλήρωση του εθνικού σκοπού. Οι ομιλητές επικεντρώθηκαν στην ακεραιότητα του χαρακτήρα του, την ηθική του πληρότητα και την ανεξάντλητη αγάπη του για την ελευθερία και την μάνα του Ελλάδα. Ο κύκλος των ομιλιών διανθίστηκε από απαγγελία μερικών στίχων από τα υπέροχα ποιήματα του Ευαγόρα Παλληκαρίδη προσδίδοντας μία ξεχωριστή νότα στην εκδήλωση. Για ακόμα μία φορά αποδείχτηκε ότι οι μόνοι που κατεβαίνουν στο δρόμο για να τιμήσουν τους ήρωες του έθνους μας είναι τα μέλη του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ). Η εκδήλωση έληξε περήφανα με τον Εθνικό Ύμνο. 

poreia3 5c6eb

poreia2 33e92

poreia4 6d309

poreia 1fe64

omilitis1 a3414

omilitis2 42641

omilitis3 77424

omilitis4 891fa

omilitis5 c5c9e

omilitis6 7b0d2

omilitis7 b51a2

omilitis8 10049

omilitis9 087e1

omilitis10 3694d