Το τελευταίο διάστημα έχει αναζωπυρωθεί το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης από τις αναπτυσσόμενες χώρες προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τα ΜΜΕ από ολόκληρο τον κόσμο να εστιάζουν στο πρόβλημα. Οι μεγαλύτερες μεταναστευτικές ροές αυτή την περίοδο εντοπίζονται στους πρόσφυγες από την Συρία, την Λιβύη και το Αφγανιστάν ενώ πιο πίσω εμφανίζονται ροές από το Πακιστάν, Μπαγκλαντές καθώς και από διάφορες αφρικανικές χώρες.

Με μια πρόχειρη ανάλυση βλέπουμε πως η πλειοψηφία των λαθρομεταναστών, οι οποίοι θα βαπτιστούν αιτητές πολιτικού ασύλου, προέρχονται από χώρες οι οποίες μαστίζονται από εθνοτικές και σεκταριστικές συγκρούσεις, οι οποίες έχουν προκληθεί μετά από έμμεση ή άμεση παρέμβαση των ΗΠΑ, της Τουρκίας, της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ και άλλων μοναρχιών του Κόλπου. Ιδιαίτερα στην Συρία και στην Λιβύη, οι έξωθεν παρεμβάσεις ήταν αυτές που έχουν προκαλέσει το μεγάλο αιματοκύλισμα αφού στην δε Λιβύη πέτυχαν να «εκθρονίσουν» τον Μουαμάρ Καντάφι με άμεση στρατιωτική επέμβαση και να την ρίξουν στην βία μεταξύ των φυλών, στην δε Συρία προσπαθούν να ρίξουν τον Μπασάρ Αλ Άσαντ, για να προωθήσουν τα ιμπεριαλιστικά τους συμφέροντα. Καλούνται λοιπόν τα ευρωπαϊκά έθνη και ιδιαίτερα η Ελλάδα και η Κύπρος, που μας ενδιαφέρουν άμεσα, να πληρώσουν τις αμαρτίες άλλων.

Να επισημανθεί πως το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) ήταν το πρώτο πολιτικό κίνημα το οποίο έθεσε το θέμα την λαθρομετανάστευσης σε συνάρτηση με το καθεστώς του πολιτικού πρόσφυγα. Αν και παλαιότερα η Κύπρος ήταν πόλος έλξης για πολιτικούς πρόσφυγες λόγω των υψηλών επιδομάτων, η οικονομική κρίση αλλά και η μη ύπαρξη χερσαίων συνόρων με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ωθούν τους λαθρομετανάστες προς άλλους διαδρόμους. Η αλήθεια είναι πως η συντριπτική πλειοψηφία των λαθρομεταναστών επιθυμούν να μεταβούν προς τις χώρες της βόρειας Ευρώπης όπου οι οικονομικοί δείκτες είναι σαφώς καλύτεροι από τους αντίστοιχους των χωρών της νοτίου Ευρώπης. Για τον λόγο αυτό υπάρχουν αυτή τη στιγμή δύο κύριοι διάδρομοι. Πρώτος από την Λιβύη προς την Ιταλία και από εκεί προς το βορρά και δεύτερος από Τουρκία σε Ελλάδα και έπειτα προώθηση από Σκόπια, Σερβία, κεντρική Ευρώπη και προς βορρά.

Παρόλα αυτά λόγω του σχεδιασμού των σκοτεινών κέντρων στις Βρυξέλες όλες οι χώρες πρόκειται να πάρουν το «μερίδιό» τους σε αιτητές πολιτικού ασύλου ανάλογα με τον πληθυσμό. Να περιμένουμε λοιπόν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να μας φορτώσει μερικές χιλιάδες μεταναστών οι οποίοι πιθανότατα να είναι μουσουλμάνοι ανατρέποντας επιπλέον το ισοζύγιο χριστιανών και μουσουλμάνων στο νησί υπέρ των δεύτερων (υπενθυμίζουμε πως στις συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου οι μουσουλμάνοι θεωρούνταν μέλη της τουρκικής μειονότητας).

Επίσης η Ελλάδα δοκιμάζεται με τις χιλιάδες των λαθραίων οι οποίοι κατακλύζουν τα ανατολικά νησιά του Αιγαίου ιδιαίτερα μετά από την καταστροφική μεταναστευτική πολιτική της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, η οποία ουσιαστικά άφησε αφύλακτα τα σύνορα της για να μπει ο οποιοσδήποτε. Και όταν γράφω ο οποιοσδήποτε κυριολεκτώ καθώς ο υπηρεσιακός υπουργός μετανάστευσης της Ελλάδας ανέφερε πως σίγουρα έχουν περάσει πυρήνες τζιχαντιστών μέσα στην Ελλάδα μαζί με τους λαθρομετανάστες. Το λένε και οι ίδιοι οι μαχητές του Ισλαμικού κράτους πως 3000 από αυτούς έχουν μπει στην Ευρώπη και περιμένουν το σήμα για να δράσουν.

Αν κάποιοι θεωρούν πως η επίθεση κατά της γαλλικής ακροαριστερής εφημερίδας ήταν αποκρουστική, απλά να περιμένουν γιατί οι σκηνές από το μέλλον στις ευρωπαϊκές πόλεις θα είναι παρόμοιες με αυτές που βλέπουμε στο Ιράκ, στην Συρία και στη Λιβύη.

Οι διάφοροι αντιρατσιστές και «ανθρωπιστές» σε όλη την Ευρώπη φωνάζουν προς όσους δεν βλέπουν με καλό μάτι αυτή την πλημμυρίδα προς την Ευρώπη, ως απάνθρωπους ρατσιστές και ισλαμοφοβικούς. Για τον εθνικιστή του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) δεν τίθεται θέμα μίσους προς τους λαθρομετανάστες οι οποίοι μπορεί κάλλιστα να έχουν περάσει πολλά. Το ερώτημα όμως που δικαίως μπορεί να τεθεί είναι για ποιο λόγο όλοι αυτοί δεν μένουν στην χώρα τους να πολεμήσουν κατά των ισλαμοκαννίβαλων και αντίθετα έρχονται κυνηγημένοι στην Ευρώπη. Δυστυχώς πολλοί από αυτούς είναι λιποτάκτες, μεσοαστικές οικογένειες οι οποίες έχουν αρκετές χιλιάδες ευρώ για να δώσουν στους λαθροδιακινητές για να έρθουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τέλος θα ήθελα να αναφερθώ στην στάση της γερμανικής κυβέρνησης και της γερμανικής επιχειρηματικής ελίτ, η οποία τρίβει τα χέρια της από τις εξελίξεις. Η απεθνοποιημένη κατοχική γερμανική κυβέρνηση έχει αναφέρει σε δηλώσεις στελεχών της πως είναι διατεθειμένη να δέχεται μισό εκατομμύριο πρόσφυγες κάθε χρόνο ίσως και περισσότερους. Όχι δεν το κάνουν γιατί λυπούνται τους «καημένους πολιτικούς πρόσφυγες» αλλά για να συμπιέσουν τα εργατικά κόστη στο μισό και να στηρίξουν το συνταξιοδοτικό σύστημα της Γερμανίας, η οποία όπως σχεδόν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες έχει πρόβλημα με τον γηράσκοντα πληθυσμό της. Αυτοί είναι οι νεοφιλελεύθεροι οι οποίοι χέρι χέρι με τους διεθνιστές θέλουν να αντικαταστήσουν τα «ακριβά» ντόπια εργατικά χέρια, με νέο φτηνό δυναμικό εργατικό προσωπικό…

Δεν τους ενδιαφέρει αν θα αλλάξει ο κοινωνικός ιστός, αν η Ευρώπη μετατραπεί από χριστιανική ήπειρος σε μουσουλμανική. Δεν βλέπουν τον κίνδυνο να επαναληφθεί στην Ευρώπη το αιματοκύλισμα που γίνεται σήμερα στην Μέση Ανατολή. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να αυξήσουν τα κέρδη των πολυεθνικών εταιρειών έστω και βραχυπρόθεσμα. Αναφέρουν μάλιστα κυνικά πως: «Αν τα ευρωπαϊκά έθνη χαθούν στην διαδικασία για μεγαλύτερο κέρδος, τόσο το χειρότερο για αυτά»!

Χρίστος Χρίστου

Πρόεδρος

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)