Τελικά, όπως δημοσιεύτηκε και επίσημα δεν θα δημοσιοποιηθούν τα ονόματα που περιλαμβάνονται στη λίστα της Επιτροπής Θεσμών με τις εκροές καταθέσεων τη λεγόμενη κλειστή περίοδο, από το πρώτο μέχρι το δεύτερο Eurogroup.

Όπως βλέπουμε, ακόμη και τα πολιτικά σκάνδαλα, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν κάποιοι και να τα αξιοποιήσουν προς δικό τους μικροκομματικό όφελος. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η κίνηση αυτή ορίστηκε να γίνει για μετά το πέρας των Ευρωεκλογών και συγκεκριμένα για τα τέλη Ιουνίου.

Αυτό όμως αποδεικνύει για πολλοστή φορά ξεκάθαρα την εμπλοκή του σάπιου πολιτικού κατεστημένου στα σκάνδαλα και στην διαφθορά που έχουν καταστρέψει και σύρει την πατρίδα μας στον γκρεμό.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) θα ήθελε να επαναλάβει την θέση του, την οποία διατύπωσε εδώ και πολύ καιρό, απαιτώντας ανεξάρτητη θεσμική επιτροπή, μακριά από επιρροές από κομματικούς χώρους. Ο λαός μπούχτισε και απαιτεί κάθαρση, διαφάνεια και τιμωρία των ενόχων.

Ως εκ τούτου θα θέλαμε να καταγγείλουμε τον διπλό ρόλο του κ. Συλλούρη, ως προέδρου της Επιτροπής Θεσμών αλλά και ως υποψήφιου Ευρωβουλευτή του ΔΗΣΥ. Μια κίνηση ανήθικη, που μας δημιουργεί εύλογα ερωτήματα πώς γίνεται να υπάρξει κάθαρση και διαφάνεια, όταν εξυπηρετεί συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)