Επειδή αφέθηκαν αιχμές κατά του προσώπου μου, θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να διευκρινίσω ότι η αναφορά στην έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για Εκπρόσωπο Τύπου Κοινοβουλευτικού Κόμματος που έχει διαγραφεί προσωρινά από την Εφεδρεία με την ένδειξη «εξωτερικό για λόγους εργασίας», ουδεμία σχέση έχει με εμένα, καθώς ούτε σπούδασα εκτός Κύπρου, ούτε εργάστηκα ποτέ στο εξωτερικό.

Δυστυχώς κάποιοι αμοραλιστές, που δεν σέβονται ούτε τον ανθρώπινο πόνο, ούτε τα σοβαρά θέματα υγείας, χρησιμοποιούν το όνομά μου για να πλήξουν το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), παρουσιάζοντας ψευδώς ότι αποφεύγω να πάω έφεδρος, γεγονός που με φέρνει στην δυσάρεστη θέση να άρω το ιατρικό απόρρητο, για να γνωρίζει η κοινή γνώμη την πάσα αλήθεια.

Κατά την διάρκεια της θητείας μου στο 70 Τάγμα Μηχανικού (ΤΜΧ), είχα την ατυχία να τραυματιστώ σοβαρά στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να μου προκληθεί μόνιμη βλάβη.

Από θαύμα και καθαρή τύχη διέφυγα τον θάνατο, αφού το μισό μου κρανίο έσπασε και έχει τοποθετηθεί τεχνητό κόκκαλο. Πέρασα κρίσιμες ώρες στο χειρουργείο, με τους γιατρούς να δηλώνουν ότι δύσκολα θα τα καταφέρω, αφού περίμεναν να δουν πως θα αντιδράσει ο οργανισμός μου, εξαιτίας της βαριάς κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης και του αιματώματος που προκλήθηκε στον εγκέφαλο μου, ενώ για κάποιες μέρες έχασα ακόμη και την όραση στο αριστερό μου μάτι. Έμεινα 15 μέρες στην εντατική και πέρασαν σχεδόν δύο μήνες για να πάρω εξιτήριο από το νοσοκομείο. Ακολούθως, λίγους μήνες μετά εισήχθηκα δεύτερη φορά στο χειρουργείο, όπου μου τοποθέτησαν ψεύτικο κρανίο.

Μετά τα πιο πάνω γεγονότα, ο νευροχειρούργος του Γενικού Νοσοκομείου, απέστειλε επιστολή στο Ιατροσυμβούλιο της Εθνικής Φρουράς, το οποίο δεν μου επέτρεψε να υπηρετήσω, όχι για ψυχολογικούς λόγους, αλλά γιατί είχα υποστεί μόνιμη και ανεπανόρθωτη βλάβη. Ως εκ τούτου, δεν αποφεύγω να πάω έφεδρος, αλλά δεν μου το επιτρέπουν.

Έχω το θάρρος να μοιραστώ λεπτομερώς μαζί σας το προσωπικό μου πρόβλημα, για να αναδείξω το επίπεδο του πολιτικού πολιτισμού στην Κύπρο, ούτως ώστε να αντιληφθείτε με τι αδίστακτους και επικίνδυνους ανθρώπους έχετε να κάνετε.

Βλέποντας την συνεχή και ραγδαία άνοδο του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), χωρίς να έχουν να προσάψουν οποιαδήποτε κατηγορία εις βάρος μας, χρησιμοποιούν και θα χρησιμοποιήσουν, κάθε αθέμιτο μέσο για να πλήξουν την φωνή που τους στέκεται εμπόδιο. Κομματικοί μηχανισμοί, σε συνεργασία με ορισμένους δημοσιογράφους που εκτελούν εντεταλμένη υπηρεσία, οι οποίοι ευτυχώς μετρούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού, χωρίς ίχνος σεβασμού και στοιχειώδους αξιοπρέπειας, εκμεταλλεύονται ακόμα και τον ανθρώπινο πόνο, για να αποκομίσουν οφέλη.

Η πολιτική τους αλητεία, η δημοσιογραφική του αντιδεοντολογία και η ανηθικότητά τους, συντρίβεται μπροστά στα μάτια του κάθε ενσυνείδητου πολίτη και τους εκθέτει ανεπανόρθωτα στα μάτια της κοινής γνώμης. Παρ’ όλα αυτά οφείλω να τους απαντήσω, ότι, μακάρι να είχα την υγεία μου και θα ήταν τιμή για μένα να μπορούσα να παρουσιαστώ ως έφεδρος για να υπηρετήσω την πατρίδα μου.

*Δηλώσεις ΜΜΕ*

Γεάδης Γεάδη
Εκπρόσωπος Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)