Σάλος προκλήθηκε τα τελευταία 24ωρα, μετά την αποκάλυψη της “έκθεσης” από τους New York Times σε σχέση με την κατάρρευση της Λαϊκής Τράπεζας και τις ευθύνες, οι οποίες επιρρίπτονται στον τέως Πρόεδρο Χριστόφια και στους πρώην Διοικητές της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκο Δημητριάδη και Αθανάσιο Ορφανίδη.

Το ερώτημα που ηγέρθη από την πρώτη στιγμή, η απάντηση του οποίου καθορίζει την σοβαρότητα και την εγκυρότητα της έκθεσης είναι το εξής: Ποιος συνέταξε την εν λόγω έκθεση;

Κυβερνητικές πηγές οι οποίες θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, δήλωσαν στο Sigmalive ότι δεν πρόκειται για έκθεση, ούτε για πόρισμα, αλλά για ένα ανεπίσημο εσωτερικό σημείωμα, το οποίο δεν ετοιμάστηκε από ένα και μόνο άτομο, αλλά πρόκειται για πολίτικο εσωτερικό κείμενο, το οποίο γράφτηκε από την κυβέρνηση, την ομάδα του Προεδρικού και τους κυβερνητικούς φορείς, για λογαριασμό της ίδιας της κυβέρνησης. Εξού και δεν έχει όνομα συγγραφέα, τόνισε αρμόδια πηγή.

Μάλιστα, η χρήση του εν λόγω ανεπίσημου σημειώματος, αφορούσε στο να βοηθά,σε επίπεδο πληροφοριών, τα στελέχη της κυβέρνησης στις δημόσιες ομιλίες τους και στη διαμόρφωση άποψης για τα τεκταινόμενα. «Υπάρχουν πολλά τέτοια σημειώματα, αλλά έτυχε να διαρρεύσει αυτό», ανέφερε άλλη πηγή.

Σύμφωνα πάντως με κυβερνητική πηγή, πρόκειται για το πιο ολοκληρωμένο σημείωμα που έχει διαμορφώσει η κυβέρνηση και σε αυτό δεν υπάρχουν λάθη ή παραλήψεις.

Ωστόσο, άλλο ένα ερώτημα γεννάται: Ποιος διέρρευσε το σημείωμα και γιατί τη δεδομένη στιγμή;

ΠΗΓΗ