Ποιοι είναι τελικά οι φίλοι Ελλάδος και Κύπρου; Να μην υποτιμούμε την Τουρκία (ΑΡΘΡΟ)

Πολλά γράφονται και λέγονται τελευταία για το κακό χάλι της Τουρκίας σε ότι αφορά τα οικονομικά της, την αποξένωση της, την αποδυνάμωση των ενόπλων δυνάμεων της κλπ. και είναι πολλοί οι Έλληνες και Κύπριοι που χαμογελούν διαβάζοντας και ακούγοντας τα νέα αυτά.

Όμως έτσι είναι τα πραγματικά γεγονότα που συμβαίνουν; Π.χ. Ποιες είναι οι τελευταίες μορφές στρατιωτικής συνεργασίας Κατάρ και Τουρκίας; Και άλλα πολλά που συμβαίνουν και δεν γνωρίζουμε; Ας τα πάρουμε ένα ένα να δούμε τι πραγματικά συμβαίνει αυτή την ώρα και ας προβληματιστούμε.

Το ΕΛΑΜ είναι το μοναδικό Κόμμα που έχει ψηλά την απαίτηση για ενίσχυση της άμυνας μας με μοντέρνα και σωστά οπλικά συστήματα, την καλύτερη εκπαίδευση του στρατού μας σε νέες  ταχτικές και κανόνες εμπλοκής, την ανάπτυξη της πολιτικής μας άμυνας και των νοσοκομειακών μας δυνατοτήτων καθώς και την υπογραφή Αμυντικής Συμφωνίας με την Ελλάδα και άλλες χώρες.

Μέρα με τη μέρα, το Κατάρ και η Τουρκία συνεχίζουν να ενισχύουν τις σχέσεις τους, ιδίως σε στρατιωτικό επίπεδο, και να τις αναπτύσσουν με διαφορετικές μορφές, υπό το φως της πολιτικής αρμονίας μεταξύ των δύο χωρών και της υπογραφής περισσότερων της  μιας συμφωνιών, σημειώνει δημοσίευμα του Κατάρ.

Οι στρατιωτικές σχέσεις μεταξύ Κατάρ και Τουρκίας άρχισαν να αναπτύσσονται μετά την υπογραφή της συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας, η οποία επικυρώθηκε από το τουρκικό κοινοβούλιο και εγκρίθηκε από τον Ερτογάν, βάσει της οποίας ιδρύθηκε τουρκική στρατιωτική βάση στο Κατάρ και πραγματοποιήθηκαν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις στρέφοντας την πορεία συνεργασίας των δύο χωρών σε πολλούς τομείς.

Η συμφωνία αυτή προβλέπει τη δημιουργία μηχανισμού για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών στους τομείς της στρατιωτικής εκπαίδευσης, των αμυντικών βιομηχανιών, των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων και της αμοιβαίας στάθμισης δυνάμεων μεταξύ των δύο πλευρών.

36 μαχητικά αεροσκάφη του Κατάρ στην Τουρκία

Σε εδραίωση αυτής της συμφωνίας, οι δύο χώρες συνέχισαν να αναπτύσσουν στρατιωτικές σχέσεις μεταξύ τους, η τελευταία από τις οποίες ήταν η Τουρκία επέτρεψε την προσωρινή ανάπτυξη έως και 36 πολεμικών αεροσκαφών του Κατάρ και 250 στρατιωτικού προσωπικού στην Τουρκία, κατά την διάρκεια και της εκπαίδευσης των πιλότων του Κατάρ από την Άγκυρα.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, ο Τούρκος πρόεδρος υπέβαλε αίτημα στο κοινοβούλιο της χώρας του για έγκριση της τεχνικής συμφωνίας που υπογράφηκε μεταξύ της Τουρκίας και του Κατάρ, για την ανάπτυξη στρατιωτικών αεροσκαφών και προσωπικού αεροπορικής υποστήριξης του Κατάρ στην Τουρκία, σημειώνοντας ότι το αίτημα αναμένεται να εγκριθεί σύντομα. Η συμφωνία αναφέρει επίσης ότι α΄΄αν το ζητήσει η Τουρκία, τα αεροπλάνα του Κατάρ θα μπορούσαν να μεταφέρουν στρατιωτικό εξοπλισμό και υλικά, να εκτοξεύουν στρατιωτικό εξοπλισμό και επικίνδυνα εμπορεύματα, καθώς και ανθρωπιστική βοήθεια εντός και εκτός Τουρκίας, κάτι που δείχνει ότι η συμφωνία δεν περιορίζεται στην εκπαίδευση.

Η Τουρκία  θα εξασκηθεί με τα Rafale για να αντιμετωπίσει την Ελλάδα

Ο τουρκικός ιστότοπος «Άμυνα», ο οποίος ειδικεύεται στα νέα της αμυντικής βιομηχανίας σε όλο τον κόσμο, δημοσιεύει ότι ο τουρκικός στρατός θα επωφεληθεί από την παρουσία της Πολεμικής Αεροπορίας του Κατάρ, η οποία διαθέτει ανώτερο εναέριο στόλο γαλλικών πολεμικών αεροσκαφών Rafale και Mirage 2000,τα οποία δεν ανήκουν στην Τουρκία. Το Κατάρ διαθέτει επίσης γιγάντια στρατιωτικά τύπου C μεταφορικά αεροσκάφη.

Επίσης η διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων στις οποίες συμμετέχουν μαχητικά Rafale F16 θα δώσει στον τουρκικό στρατό επαρκή εμπειρία για να αντιμετωπίσει τα μαχητικά Rafale τα οποία η Ελλάδα αγόρασε από τη Γαλλία, σε περίπτωση που η κατάσταση θα επιδεινωθεί μεταξύ των δύο χωρών.

Ο ιστότοπος εξηγεί ότι η συμφωνία επιτρέπει στον τουρκικό στρατό να χρησιμοποιεί στρατιωτικά πολεμικά αεροσκάφη του Κατάρ για τη μεταφορά Τούρκων στρατιωτών εκτός και εντός της χώρας, τα οποία θα εξυπηρετούν την Τουρκία να διαχειρίζεται και να εξυπηρετεί τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις στη Σομαλία, τη Λιβύη και το Αζερμπαϊτζάν.

Όσον αφορά το όφελος του στρατού του Κατάρ, παρά το γεγονός ότι η Πολεμική Αεροπορία του, διαθέτει μεγάλο αριθμό προηγμένων αεροσκαφών μάχης, ο ιστότοπος εξηγεί ότι ο εναέριος χώρος του Κατάρ είναι περιορισμένος, και είναι δύσκολο για τα μαχητικά του Κατάρ να πραγματοποιήσουν εκτεταμένη εκπαίδευση στους ουρανούς του Κατάρ και έτσι οι πιλότοι του Κατάρ θα έχουν την δυνατότητα να διεξάγουν εναέριες ασκήσεις στους ουρανούς της Τουρκίας.

Οι πιλότοι του Κατάρ επωφελούνται επίσης από την εκτεταμένη εμπειρία του τουρκικού στρατού στις αεροπορικές επιχειρήσεις , αφού η τουρκική Πολεμική Αεροπορία έχει πραγματική εμπειρία μάχης στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία και το Ιράκ.

Ο στρατός του Κατάρ επωφελείται επίσης από κοινές ασκήσεις με τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη για ασκήσεις συντονισμού μεταξύ μαχητικών, ελικοπτέρων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών, ειδικά από τη στιγμή που το Κατάρ έχει αγοράσει μεγάλο αριθμό μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar από την Τουρκία.

Ο ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΤΟΓΑΝ

Αρχές Δεκεμβρίου ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ συναντήθηκε με τον Χαλίντμπιν Μοάμεντ αλ Ατίγια αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Άμυνας του Κατάρ.

Ο Ακάρ επισκέφθηκε την πρωτεύουσα του Κατάρ Ντόχα , για να προετοιμάσει την επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ερτογάν στις 6-7 Δεκεμβρίου 2021. Κατά την συνάντηση ανταλλάχθηκαν απόψεις για διμερή και περιφερειακή άμυνα, ασφάλεια και συνεργασία στην αμυντική βιομηχανία και εκφράστηκε η βούληση για ενίσχυση της αμοιβαίας συνεργασίας στρατιωτικής εκπαίδευσης.

Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ

Τα Η.Α.Ε. που ανέπτυξαν τελευταίως εμπορικές και άλλες σχέσεις με την Τουρκία ετοιμάζονται να αγοράσουν από τη Γαλλία 80 αεροσκάφη Rafale και 12 ελικόπτερα Caracal.

H ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΚΟΠΕΥΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ

Υπάρχουν πολλά σημεία συνεργασίας στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας.

Αυτά περιλαμβάνουν μια σειρά ζητημάτων που σχετίζονται με τη κατασκευή ενός τουρκικού εθνικού πολεμικού αεροσκάφους που θα είναι έτοιμο το 2023.

Αυτό ανακοινώθηκε στις 5 Δεκεμβρίου από τον επικεφαλής του τμήματος αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας Ισμαήλ Ντεμίρ στην εφημερίδα Hurriyet. Βασικά αναφέρθηκε ότι η Ρωσία και η Τουρκία βρίσκονται σε συνομιλίες για την ανάπτυξη ενός μαχητικού πέμπτης γενιάς.

ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΙΣΠΑΝΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΜΙΡΑΤΑ, ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Μετά από Ιταλία, Ισπανία και Εμιράτα τον Ερτογάν και την προβληματική τουρκική οικονομία στηρίζει και το Ισραήλ!

Συγκεκριμένα, η ισραηλινή εταιρεία Νanosono θα κατασκευάσει ένα εργοστάσιο στην Τουρκία μαζί με μια τοπική εταιρεία, την ΟDAS,η οποία πρόκειται να πραγματοποιήσει σημαντική επένδυση στην εκκίνηση της νανοτεχνολογίας.

Η Nanosono ανακοίνωσε τη σχετική εξέλιξη την οποία θεώρησε ως «σημαντική συνεργασία» την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021.

Το εργοστάσιο θα κατασκευάζει αντιβακτηριακά υφάσματα, τα οποία θα διατίθενται στην αγορά από τις δύο εταιρείες στο Ισραήλ, Ασία και Ευρώπη.

Η τουρκική εταιρεία ODAS δραστηριοποιείται σε διάφορους κλάδους, κυρίως στην ενέργεια και την εξόρυξη και κατατάσσεται στις 100 μεγαλύτερες εταιρείες στο τουρκικό χρηματιστήριο.

H κυβέρνηση Ερτογάν επίσης εκτός από την αποκατάσταση των σχέσεων της με ΗΑΕ και την Αίγυπτο, ενδιαφέρεται και για την βελτίωση του συνολικού τμήματος στις διμερείς σχέσεις με την Σαουδική Αραβία και το Ισραήλ. Αποδίδει επίσης μεγάλη σημασία στην εντατικοποίηση της στρατιωτικής και οικονομικής συνεργασίας με την Ισπανία.

Τουρκία και Σαουδική Αραβία εμφανίζονται αποφασισμένες να αφήσουν πίσω τους τα προβλήματα της προηγούμενης περιόδου και να εντατικοποιήσουν τον διάλογο και την συνεργασία. Ο Ερτογάν δεν αποκλείει και την τελική αποκατάσταση των σχέσεων της χώρας του με το Ισραήλ κατά το νέο έτος. Ο Ερτογάν μιλώντας στον τουρκικό τύπο την πριν λίγες μέρες άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της επιστροφής των πρεσβευτών σε Τελ Αβίβ και Άγκυρα. Τέλος σημειώνεται ότι ότι μαζί με τις ιταλικές, οι ισπανικές τράπεζες ξεχωρίζουν με τις επενδύσεις τους στην τουρκική αγορά κατά την περίοδο της διακυβέρνησης Ερτογάν.

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΜΥΡΙΖΕΙ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΦΥΛΛΑΔΙΩΝ ΤΟΥ PKK ΣΕ ΧΩΡΙΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΟΤΙΝΗ

Σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο «σε ορισμένα χωριά στην Δυτική Θράκη και συγκεκριμένα στα περίχωρα της Κομοτηνής ρίχθηκαν στους δρόμους φυλλάδια της οργάνωσης .PKK/YPG υπέρ του PKK.Τα φυλλάδια ήταν γραμμένα στα τουρκικά και στα ελληνικά. Αυτά βρέθηκαν από τους μουσουλμάνους στο χωριό Σεντέλι της Κομοτηνής και δόθηκαν στο τουρκικό προξενείο για τα περαιτέρω.

Αυτά ανέφεραν «Ας καταστρέψουμε τον τουρκικό φασισμό και σταθείτε στο πλευρό του αντάρτικου. Μέχρι κάθε γυναίκα να νιώσει ελεύθερη, ζήτω ο πόλεμος στη βόρεια Συρία» έχοντας το λογότυπο της κουρδικής οργάνωσης Rojava.

Ο Τούρκος υπουργός Τσαβούσογλου με καταγωγή από την περιοχή έγραψε στον λογαριασμό του στα social media: « Όσοι στέλνουν φυλλάδια της αυτονομιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης PKK/YPG στα τουρκικά χωριά μας στη Δυτική Θράκη πρέπει να γνωρίζουν ότι οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης μας δεν είναι ποτέ μόνοι. Βρίσκεστε στο λάθος μέρος για πρόκληση. Δεν μπορείτε να ζήσετε εκεί που είναι ο πολιτισμός μας»!

Το πιο εξοργιστικό και επικίνδυνο για την ελληνική εσωτερική ασφάλεια είναι η προκλητική επισήμανση της τουρκικής εφημερίδας η οποία ανέφερε ότι «οι υποστηρικτές της κουρδικής οργάνωσης στην περιοχή με αυτές τις προκλητικές ενέργειες μας έφεραν στο νου το ερώτημα: «Υπάρχει προετοιμασία για δράση κατά των Τούρκων της Δυτικής Θράκης;» καταλήγει.

Το ερώτημα της Ελλάδας είναι, τι ύποπτο μπορεί να ετοιμάζουν οι τουρκικοί εθνικιστικοί κύκλοι στην Δυτική Θράκη, ενόψει των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει το τουρκικό καθεστώς του Ερτογάν στο εσωτερικό;

Πριν μερικές μέρες  υπήρξε επίσκεψη του ειδικού απεσταλμένου της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Brian Breuhaus, στην Πρόεδρο του μειονοτικού κόμματος DEB Cigdem Asafoglu στην Ξάνθη.

Από όσο είναι γνωστό, δεν συντρέχει κανένας σοβαρός λόγος που να αφορά οποιοδήποτε ζήτημα με τα ανθώπινα δικαιώματα των μουσουλμάνων της Δυτικής Θράκης, ή μήπως υπάρχουν άλλοι λόγοι;

Τα προβλήματα που επικαλείται το μουσουλμανικό κόμμα της κ. Τσιγδέμ, με βάση τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις μονομερείς πρακτικές της Ελλάδας δήθεν, που απαιτεί να ονομάζεται «Τουρκικό» κατά παράβαση της συνθήκης της Λωζάνης, και οι κινήσεις  για είσοδο στην ελληνική βουλή, πρόκειται για κινήσεις και προκλήσεις στην Δυτική Θράκη οι οποίες είναι επικίνδυνες  αφού είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο «στρυμωγμένος» Ερτογάν θα επιχειρήσει να «εξάγει» τα προβλήματα του κατά της Ελλάδας και της Κύπρου το επόμενο διάστημα.

«ΒΡΑΔΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ» ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ

«Βραδιά Δυτικής Θράκης» την οποία διοργάνωσαν φοιτητές από την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε στο τουρκικό «Πανεπιστήμιο Θράκης» της Ανδριανούπολης.

H εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Βαλκανικό Συνεδριακό Κέντρο και σύμφωνα με τον πρύτανη του πανεπιστημίου Ερχάν Ταμπάκογλου πολλοί φοιτητές από την ελληνική Θράκη σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο Θράκης στην Ανδριανούπολη. Ανάφερε επίσης ότι τα αδέλφια τους από τη βόρεια Μακεδονία, το Κόσοβο, την Αλβανία και άλλες χώρες συναντούν τους γιούς της πατρίδας ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Διευθυντής Διαχείρισης Μετανάστευσης της Ανδριανούπολης Μουσά Ασλιόγλου  μίλησε για τη βαθιά ριζωμένη τουρκική παρουσία στα Βαλκάνια και τόνισε ότι η τουρκόφωνη κοινωνία της Δυτικής Θράκης δεν εγκατέλειψε τις πολιτιστικές της αξίες παρά τις θρησκευτικές, πολιτικές και πολιτιστικές πιέσεις που βίωσαν, « τα προβλήματα της τουρκικότητας στη Δυτική Θράκη είναι πρόβλημα για όλους μας» είπε.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Από την πιο πάνω ανάλυση φαίνεται καθαρά ότι η Τουρκία δεν πρέπει να υποτιμάται γιατί χώρες όπως το Κατάρ, τα ΗΑΕ, η Σαουδική Αραβία, η Γαλλία που πουλάει όπλα σε χώρες που βοηθούν τον εχθρό μας, η Αγγλία, η Ρωσία, το Ισραήλ, η Ιταλία, η Ισπανία και άλλες χώρες φανερά βοηθούν την Τουρκία στρατιωτικά ή οικονομικά, όπως και τράπεζες ευρωπαϊκών χωρών που επενδύουν ακόμα και σήμερα στην τουρκική αγορά και οικονομία. Η Τουρκία από την άλλη προσπαθεί να βρει το αδύνατο σημείο του Ελληνισμού, είτε αυτό λέγεται Καστελόριζο, είτε νησιά του Αιγαίου, είτε Δυτική Θράκη, είτε Ανατολική Μεσόγειος είτε Κύπρος για να εξαπολύσει την επίθεση της. Η Τουρκία έχει δυνατούς συμμάχους και φίλους. Ολόκληρη Ε.Ε. δεν μπορεί να επιβάλει καν μέτρα εναντίον της για να την αναγκάσει να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκιο κλπ.

Είναι για αυτό που το ΕΛΑΜ, το μοναδικό ίσως Κόμμα που νοιάζεται σοβαρά για  τον τόπο αυτό, απαιτεί εδώ και τώρα:

  • Ενίσχυση της Εθνικής Φρουράς με νέα σύγχρονα οπλικά συστήματα π.χ. πυραυλικά συστήματα, εξοπλισμένα drones κλπ.
  • Ενίσχυση της Εθνικής Φρουράς με βαρέα όπλα όπως τάνκς, αεροπορία π.χ τα Mirage 2000 που έχει η Ελλάδα και δεν θα τα χρειάζεται όταν αγοράσει τα Rafale, με την υπόσχεση να αναλάβει η Κ.Δ. το κόστος ανακαίνισης τους, και πολεμικά πλοία ανοιχτής θαλάσσης π.χ. φρεγάτες
  • Σοβαρή εκπαίδευση στα οπλικά συστήματα και το νέο πολεμικό υλικό στο στράτευμα.
  • Ανύψωση του ηθικού του στρατεύματος
  • Επανεκκίνηση με σοβαρή εκπαίδευση και αξιοποίηση παλαιών /εξεύρεση νέων καταφυγίων κλπ. της Πολιτικής Άμυνας
  • Ασκήσεις ετοιμότητας και πρόγραμμα αντιμετώπισης κρίσεως στα νοσοκομεία και τις κλινικές του κράτους.
  • Υπογραφή Αμυντικής Συμφωνίας με την Ελλάδα το συντομότερο.

Η Κυπριακή Δημοκρατία, η Εθνική Φρουρά και ο λαός πρέπει να είναι έτοιμοι για πάν ενδεχόμενο. Τα ευχολόγια επερχόμενη για οικονομική κατάρρευση του εχθρού, βοήθεια από άλλες χώρες  όταν ξεκινήσουν οι εχθροπραξίες κλπ. δεν μας σώζουν δυστυχώς.

Αινείας