Τελικά αυτή η Κυβέρνηση θα γράψει την δική της ιστορία διότι δεν είναι μόνο το κούρεμα των καταθέσεων που θα αφήσει εποχή, αλλά μια σωρεία άλλων ενεργείων που αποδεικνύει περίτρανα την αποτυχία της σε πολλά επίπεδα και κυρίως στην οικονομία του τόπου.

Θα είναι η μοναδική Κυβέρνηση που ισχυρίζεται ότι καταπολέμησε την ανεργία, αλλά η ανεργία παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα σύμφωνα με όλους τους δείκτες.

Θα είναι η μοναδική Κυβέρνηση που αναφέρει ότι μείωσε την ανεργία, αλλά στο τέλος της ημέρας οι άνεργοι είτε έγιναν λήπτες του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος είτε έφυγαν από την χώρα μας προς αναζήτηση μιας καλύτερης τύχης.

Θα είναι η μοναδική Κυβέρνηση που θεωρεί ότι έχει ισοσκελίσει τον προυπολογισμό, αλλά ολόκληρη η Κύπρος στενάζει και η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά είναι φανερή δημιουργώντας αλυσιδωτά προβλήματα.

Θα είναι η μοναδική Κυβέρνηση που τονίζει ότι έχει σώσει το τραπεζικό σύστημα και έχει μπει στις αγορές, αλλά οι περισσότεροι πολίτες δυσκολεύονται να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες πόσο μάλλον να αποπληρώσουν τα δάνεια τους.

Θα είναι η μοναδική Κυβέρνηση που διαφημίζει ότι είναι δίπλα στους πολίτες, αλλά συνεχίζει να υπάρχει το σοβαρό πρόβλημα καθυστερήσεων (πέραν και των τριών μηνών) στην καταβολή του ανεργιακού και των άλλων επιδομάτων του ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων προς τους δικαιούχους. Εάν καθυστερήσουν, όμως, οι αυτοεργοδοτούμενοι να καταβάλουν τις Κ.Α το κράτος επιβάλλει ποινές και πρόστιμα.

Θα είναι η μοναδική Κυβέρνηση που βγήκε από το Μνημόνιο, αλλά η Τροίκα είναι ακόμη εδώ και παραμονεύει.

Τέλος, θα είναι η μοναδική Κυβέρνηση, που δεν έχει καταλάβει ότι μας έχει κουράσει και ότι έκανε τους νέους να αγανακτήσουν. Η αποχή δεν είναι λύση. Όλοι οφείλουμε να συμμετέχουμε στις εκλογές και στα κοινά του τόπου διότι ήρθε η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και αυτό έχει ήδη να γίνεται πραγματικότητα μιας και ο λαός επιλέγει το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο να τον αντιπροσωπεύει και αυτό αποδείχθηκε τόσο στις τελευταίες βουλευτικές όσο και στις Δημοτικές Εκλογές και αυτό θα συνεχιστεί διότι ο λαός πλέον ξέρει να ξεχωρίσει την αλήθεια από το ψέμα για χάρην διάφορων πολιτικών προσδοκιών όπως οι προεδρικές εκλογές που κοντοζυγώνουν.

Ανδρέας Θεοφυλάκτου

Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου