Δυναμική ήταν και φέτος η παρουσία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) στο ετήσιο Εθνικό και Θρησκευτικό μνημόσυνο του Άξιου Τέκνου της Πατρίδος και Αρχηγού της ΕΟΚΑ, Στρατηγού Γεωργίου Γρίβα Διγενή.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρίστος Χρίστου με μεγάλη αντιπροσωπεία, τους βουλευτές και άλλα στελέχη και μέλη της Παράταξης μας, παρευρέθηκαν το πρωί στο μνημόσυνο.

Ακολούθησε πορεία μέχρι το κρησφύγετο του Γεωργίου Γρίβα Διγενή. Εκεί τελέστηκε τρισάγιο στην μνήμη του Στρατηγού και μετά είχαμε κατάθεση στεφάνων.

Τέτοιοι Έλληνες δεν υπάρχουν πια. Εμείς οι ΕΛΑΜίτες οφείλουμε να κρατάμε άσβεστη την μνήμη του Αρχηγού της ΕΟΚΑ και τόσων ηρώων που υπό τη καθοδήγησή του βάδισαν στον δρόμο της Λευτεριάς ή βάδισαν προς την αγχόνη ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο. Κανείς τους δεν υπήρξε επίορκος. Πέθαναν πιστοί στον όρκο που είχαν δώσει τότε για Ένωση της Κύπρου με την Μάνα Ελλάδα!

Οι ΕΛΑΜίτες, από το σημείο όπου ο Διγενής ηγήθηκε του αγώνα της ΕΟΚΑ, έδωσαν όρκο τιμής πως θα συνεχίσουν να αγωνίζονται με σθένος ενάντια σε κάθε λύση ομοσπονδίας που θα τουρκοποιεί την Κύπρο, χωρίς να κάνουν ούτε βήμα πίσω από τις αρχές και τις αξίες που μας δίδαξαν με την θυσία τους οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ.

Η όλη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό μας Ύμνο.