Την δική του σκακιέρα κατασκεύασε ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακκιτζί θέτοντας τους δικούς του όρους και μάλιστα αναζητώντας πιόνια για να συμμετέχουν στο δικό του παιγνίδι.
Να τα πάρουμε όλα με την σειρά για να αντιληφθεί ο καθένας τις προθέσεις του, που ακυρώνουν την ίδια την ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, με άμεσο στόχο να πλήξει τον ελληνισμό του νησιού. Το παράδοξο είναι ότι κάποιοι συνεχίζουν να επιμένουν για την επανέναρξη του ντροπιαστικού αυτού διαλόγου δίδοντας υπόσταση στον Μουσταφά Ακκιντζί και δημιουργώντας μια γενικότερη αντιξοότητα όσον αφορά στην επίλυση του κυπριακού προβλήματος που είναι πρόβλημα Εισβολής και κατοχής και όσο και να γινόμαστε κουραστικοί οφείλουμε να το επαναλαμβάνουμε την στιγμή που κάποιοι (φαίνεται ηθελημένα) το ξεχνούν.
Υπενθυμίζουμε ότι σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Μουσταφά εκτός από ότι ζήτησε ακύρωση την απόφαση της Βουλής για το Ενωτικό Δημοψήφισμα, ζήτησε να αναμένει η «Νότια Κύπρος» – όπως αναφέρει την Κυπριακή Δημοκρατία – τις ενέργειες γύρω από τους Υδρογονάνθρακες, αλλά και επανέφερε και το θέμα των τεσσάρων ελευθεριών, που ζητά επιτακτικά η Τουρκία του Ταγίπ Ερντογάν.
Οι προκλήσεις είναι τόσες πολλές από την πλευρά του κατοχικού ηγέτη, που εύκολα κάποιος μπορεί να διερωτηθεί γιατί συνεχίζουμε να επιμένουμε στην επανέναρξη ενός διαλόγου που ο ίδιος τερμάτισε, που ο ίδιος θέτει ανέφικτους όρους και που ο ίδιος προσπαθεί να φέρει την μειοψηφία που είναι οι Τουρκοκύπριοι σε θέση ισχύος ταπεινώνοντας την πλειοψηφία που είναι οι Ελληνοκύπριοι.
Με πιο απλά λόγια. Ζητά από την ελληνοκυπριακή πλευρά να σταματήσει οποιεσδήποτε ενέργειες όσον αφορά τους Υδρογονάνθρακες με το πρόσχημα ότι θα πρέπει σε περίπτωση λύσης να το επεξεργαστούν και οι δυο πλευρές, αλλά από την άλλη δίδει εγκρίσεις για επενδύσεις στην δική μας γη στην γη των προγόνων μας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα η Γαλατασεράι ετοιμάζεται να επενδύσει στην κατεχόμενη Καρπασία μας δημιουργώντας προπονητικό κέντρο τόσο για την πρώτη ομάδα όσο και για τις Ακαδημίες. Η συγκεκριμένη επένδυση είναι πολλών εκατομμυρίων και στα πλάνα της πασίγνωστης τουρκικής ομάδας είναι και η ανέγερση πολυτελούς ξενοδοχείου πέντε αστέρων στο οποίο προβλέπεται να φιλοξενούνται και ομάδες από το εξωτερικό.
Εν κατακλείδι, και η απόφαση αυτή προκαλεί και πάλι τον Ελληνισμό και είναι άξιον απορίας πώς κάποιοι συνεχίζουν να επιμένουν για δήθεν επανέναρξη των συνομιλιών και για δήθεν καλή θέληση από την πλευρά του κατοχικού ηγέτη Μουσταφά Ακκιντζί την στιγμή που αποδεικνύει ότι δεν στέκεται στον λόγο του και ότι αυτό που επιδιώκει είναι την εθνική μας ταπείνωση. Ευτυχώς, όμως, έχουν γνώσιν οι φύλακες!!!

Ανδρέας Θεοφυλάκτου

Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου

Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο