Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Πέτρος Κουντουρέσιης, κατέρχεται ως υποψήφιος Βουλευτής Λευκωσίας με το ΕΛΑΜ, με γνώμονα την Εθνική Αξιοπρέπεια και την κοινωνική δικαιοσύνη στη πολύπαθη πατρίδα μας.

Βιογραφικό:

Ο Πέτρος Γεωργίου Κουντουρέσιης γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1969 και κατάγεται από την κατεχόμενη από τους Τούρκους Κάτω Ζώδια. Είναι γιος του αγωνιστή της ΕΟΚΑ Γεωργίου Κουντουρέσιη και της Κοραλίας Κρητικού.  Είναι παντρεμένος με την Άντρη Χριστοφόρου από τον Λυθροδόντα και έχει τρείς θυγατέρες, την Εβίτα, τη Κοραλία και τη Ραφαέλλα.

Μετά από τη  Τουρκική εισβολή του 1974 και τον ξεριζωμό από την πατρώα γη κατοικεί στην Πάφο, οπού ζει και εργάζεται, διατηρώντας οικογενειακή επιχείρηση.

Αποφοίτησε από το Α’ Λύκειο Πάφου το 1987 και κατατάγηκε στην Εθνική Φρουρά, όπου υπηρέτησε στη Γραμμή Αντιπαράταξης, στο 213 Τάγμα Πεζικού. Μέχρι σήμερα συνεχίζει να υπηρετεί ως Εθνοφύλακας, συμμετέχοντας ενεργά όπου του έχει ζητηθεί.

Είναι κάτοχος διπλωμάτων στη διεύθυνση ξενοδοχείων και διοίκηση επιχειρήσεων, του City Collage of London της Μεγάλης Βρετανίας και Intercollege, αντίστοιχα.

Συμμετέχει ενεργά στον αγώνα που διεξάγει το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) από την ίδρυσή του, ενώ σήμερα κατέχει τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου της Παράταξής μας. Κατέρχεται ως υποψήφιος βουλευτής Λευκωσίας, προσδοκώντας να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις στον πολύπλευρο  και πολυεπίπεδο αγώνα που διεξάγει το ΕΛΑΜ.