Τις τελευταίες μέρες η κοινή γνώμη, για ακόμη μια φορά, έγινε μάρτυρας της πολιτικής πραγματικότητας αυτού του πολύπαθου νησιού. Τον τελευταίο μήνα και με αφορμή τα όσα έχουν προηγηθεί μετά τον «σεισμό» που προκάλεσε η τροπολογία του Ε.ΛΑ.Μ. για το Ενωτικό Δημοψήφισμα, οι πολιτικοί πατέρες των μεγάλων κομμάτων έχουν προβεί σε μια ακατάπαυστη επίθεση εναντίον του κόμματος μας. Αυτή την φορά δεν έμειναν μόνο στις δηλώσεις τους για τους ¨φασίστες¨, αλλά έδειξαν την αληθινή τους εικόνα και μέσα στο κοινοβούλιο.

Για να δοθεί μια ξεκάθαρη εικόνα, σας παραθέτω δηλώσεις διάφορων πολιτικών προσώπων.

Άντρος Κυπριανού (ΑΚΕΛ): ¨Ο νεοφασισμός είναι ήδη στην βουλή¨
Νίκος Τορναρίτης (ΔΗ.ΣΥ.): ¨Δυστυχώς κάποιοι ψευτοεθνικόφρονες συρρίκνωναν τον Ελληνισμό διαχρονικά¨
Κυριάκος Χατζιγιάννης (ΔΗ.ΣΥ.): ¨Δεν πρόκειται να ψηφίσουμε καμιά πρόταση που έρχεται από το Ε.ΛΑ.Μ. όσο καλή κι αν είναι γιατί το Ε.ΛΑ.Μ. έχει άλλες προθέσεις¨
Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλή (Σύμβουλος Νίκου Αναστασιάδη): ¨Νεοναζιστικό και ακροδεξιό το Ε.ΛΑ.Μ.¨
Χρίστος Χριστοφίδης (ΑΚΕΛ): ¨Νεοναζιστικό και φασιστικό το Ε.ΛΑ.Μ.¨
Γιώργος Λουκαϊδης (ΑΚΕΛ): ¨Οι νοσταλγοί του Γριβισμού, του πραξικοπήματος και του εοκαβητισμού έχουν φέρει την τροπολογία για το Ενωτικό Δημοψήφισμα¨

Εκτός του γεγονότος ότι σε ακόμα ένα ζήτημα υπάρχει πλήρης ταύτιση του ΔΗΣΥ ΑΚΕΛ, δεν έμειναν μέχρι εκεί. Στην κοινοβουλευτική μας παρουσία έχουν αποφασίσει ότι για να μας σταματήσουν πρέπει να μας αποκλείσουν. Η αρχική τους στάση είναι να μην ψηφίζουν τίποτε από όσα προτείνουμε. Είτε αυτά είναι τροπολογίες, είτε είναι προτάσεις νόμου. Επιπρόσθετα, όλα τα θέματα που έχουμε στις επιτροπές της Βουλής, χωρίς καμιά δικαιολογία έχουν μείνει στα συρτάρια και δεν προωθούνται.

Χωρίς κομματικό συμφέρον

Η απάντηση μας ήταν άμεση και ξεκάθαρη. Με περισσότερο ζήλο, συνεχίζουμε να καταθέτουμε προτάσεις για διάφορα θέματα που ταλανίζουν τους συμπατριώτες μας. Δεν σκεφτήκαμε ούτε λεπτό το κομματικό συμφέρον, αλλά αποδείξαμε τις τελευταίες τρεις εβδομάδες μέσα από την στάση μας ότι το μοναδικό μας μέλημα είναι η στήριξη μας στον λαό και τον τόπο μας. Ψηφίζοντας προτάσεις νόμου άλλων κομμάτων, στηρίζοντας τροπολογίες άλλων κομμάτων και αναδεικνύοντας σημαντικά ζητήματα στις επιτροπές δείξαμε στους υβριστές μας ότι δεν πρόκειται να μας σταματήσουν.

Για να γίνω πιο σαφής, ψηφίσαμε την αποκοπή επιδομάτων σε ανώτερους λειτουργούς διάφορων ημικρατικών οργανισμών. Επίσης καταθέσαμε πρόταση για την δημιουργία τουριστικής αστυνομίας μέσω πρότασης νόμου, ζητήσαμε ενημέρωση για ακόμα μια φορά για την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ, έχουμε καταθέσει πρόταση για την αποκοπή του τέλους των €350 που καλούνται να πληρώσουν οι εταιρίες κάθε χρόνο. Πέραν αυτών, η εμπλοκή του προέδρου του Ε.ΛΑ.Μ. στα θέματα υγείας είναι εντυπωσιακή. Προτάσεις για το ΓΕΣΥ, αίτημα για ανέγερση κρατικού χημείου, πρόταση για αύξηση της άδειας των εγκυμονούσων μετά την γέννα, πρόταση για στήριξη των νεφροπαθών και πολλά άλλα.

Στην επιτροπή Εργασίας, καταθέσαμε ως Επιτροπή προτάσεις για την επίλυση των τεράστιων προβλημάτων που παρουσιάζονται στην καταβολή ανεργιακού επιδόματος καθώς και για τα υπόλοιπα επιδόματα. Η συμβολή μου στις προτάσεις ήταν έντονη, καθώς ήμουν ο πρώτος που έθιξα το θέμα και πριν 2 μήνες μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου απέστειλα ερωτήσεις στην Υπουργό για τα προβλήματα αυτά. Στην επιτροπή θεσμών και στην επιτροπή Ελέγχου, με συνεχείς ερωτήματα προς τον Γενικό Ελεγκτή και τα αρμόδια Υπουργεία, θίξαμε τα θέματα της κακοδιαχείρισης, της πιθανής διασπάθισης δημοσίου χρήματος και την ενημέρωση για το που βρίσκονται οι έρευνες για την κατάρρευση της οικονομίας. Στην επιτροπή Εσωτερικών είχαμε μια ξεκάθαρη στάση για την μεμονωμένη κατοικία. Πρέπει να μπουν όρια και να αλλάξει η απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών έτσι ώστε να διασφαλίσει αρκετό κόσμο που επηρεάζεται από το διάταγμα της κυβέρνησης αλλά ταυτόχρονα να προστατεύει την χλωρίδα και την πανίδα του τόπου.

Μέσα από όλες τις κινήσεις που έχουμε κάνει, ρωτώ όσους θα διαβάσουν το άρθρο αυτό, αλήθεια τι είναι φασιστικό; Τι είναι ακραίο και τι ναζιστικό; Η απάντηση είναι πολύ απλή! Τίποτα από όλα αυτά! Φασιστικό είναι να αποκλείεις κάποιον που έχει ξεκάθαρες θέσεις και προτάσεις για το συμφέρον του λαού του και της Πατρίδας του. Φασιστικό είναι να φέρνεις πρόταση νόμου για να ανατρέψεις μια δημοκρατικά ψηφισμένη απόφαση του κοινοβουλίου επειδή πολύ απλά σε διέταξε ο κατοχικός ηγέτης να το κάνεις.

Εσείς κόκκινοι και μπλε φασίστες είσαστε οι μοναδικοί φασίστες που υπάρχουν σε αυτή την ταλαίπωρη πατρίδα. Και καλά κάνετε μιας και έχετε ήδη ξεκινήσει την προεκλογική σας να λύσετε τα προβλήματα που έχετε γιατί το Ε.ΛΑ.Μ. ήρθε για να μείνει. Αυτό να το θυμάστε και να το βάλετε καλά στο μυαλό σας.

 

Λίνος Παπαγιάννης

Βουλευτής Ε.ΛΑ.Μ. Αμμοχώστου