Στην κοροϊδία μας έχουν πιάσει οι πολιτικάντηδες και ο Υπουργός Οικονομίας, αφού συνεχώς μας βομβαρδίζουν με τους δείκτες και τους ρυθμούς δήθεν ανάπτυξης που οδεύει η Κύπρος. Οι ξένοι οίκοι στο ίδιο παιχνίδι, να πουλάνε φούμαρα στον κόσμο και ωραίους αριθμούς.

Η πραγματικότητα δυστυχώς δεν είναι οι αριθμοί αλλά η ευημερία του κόσμου, που μέρα με την μέρα υποβαθμίζεται, κάνοντας το λαό από φτωχό, φτωχότερο.

Οι υπαίτιοι όμως για το σημερινό κατάντημα την κοινωνίας και της οικονομίας μένουν στο απυρόβλητο, παρά της οποιεσδήποτε διαπιστεύσεις. Δυστυχώς όσο δεν υπάρχει τιμωρία και μία σωστή Εθνική και Κοινωνική Πολιτική στο τόπο, δεν θα υπάρξει και πραγματική ανάπτυξη της οικονομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στις 31 Οκτωβρίου του 2014 που εξυπηρετήθηκαν από το Επαρχιακό και το τοπικό Γραφείο Εργασίας Πάφου ήταν 4.634 άτομα, από τα οποία 2.161 ήταν γυναίκες, σε σύγκριση με 4.710 άτομα τον προηγούμενο μήνα και 4.745 άτομα τον ίδιο μήνα του προηγούμενου χρόνου, ανέφερε ο Επαρχιακός Λειτουργός του Γραφείου Εργασίας Πάφου Σωκράτης Χριστοδουλίδης.

Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι που διαμένουν στην Επαρχία Πάφου ανέρχονται σε 4.556 άτομα. Η διαφορά των 78 ατόμων – όπως είπε – προκύπτει από τους άνεργους της περιοχής του Πύργου Τηλλυρίας, οι οποίοι γεωγραφικά υπάγονται στην Επαρχία Λευκωσίας ενώ εξυπηρετούνται από το τοπικό γραφείο της Πόλης Χρυσοχούς.

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλίδη, η ανεργία σημείωσε ΤΡΟΜΕΡΗ μείωση κατά 76 άτομα σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα και κατά 111 άτομα σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου χρόνου, δηλαδή το 2013. Φαίνεται δυστυχώς ότι κάποιοι μας εμπαίζουν, αφού υπάρχει ανοχή.

Κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου, συνέχισε, έγιναν συνολικά 973 νέες εγγραφές, 3297 ανανεώσεις και 14 τοποθετήσεις, εκ των οποίων οι 13 έγιναν στον ιδιωτικό τομέα και μία στο δημόσιο τομέα.

Αναλυτικότερα, είπε ο κ. Χριστοδουλίδης, η εικόνα της ανεργίας κατά κατηγορία αιτητή για το μήνα Οκτώβριο παρουσιάζεται ως εξής. Μια εικόνα που δείχνει ξεκάθαρα ότι στην Κύπρο για να μην έχεις πρόβλημα εργασίας πρέπει να είσαι αλλοδαπός ή Τουρκο”κύπριος”. Αυτά είναι τα αποτελέσματα των αδέξιων πολιτικών, που μας μετέτρεψαν σε αλλοδαπούς στην ίδια μας την χώρα. Καμαρώστε πιο κάτω:

Ελληνοκύπριοι   2.988 ο αριθμός ανέργων και ποσοστό 65,6%

Τουρκο”κύπριοι” 51  ο αριθμός ανέργων και ποσοστό 1,1% 

Ευρωπαίοι 682 ο αριθμός ανέργων και ποσοστό 15%

Αλλοδαποί 175 ο αριθμός ανέργων και ποσοστό 3,8%

Αναγνωρισμένοι Πολιτικοί Πρόσφυγες 15 άτομα και ποσοστό 0,3%

Και άτομα με καθεστώς συμπληρωματικής προστασίας 102 και ποσοστό 2,2%.

Και το υπολειπόμενο ποσό άλλες κατηγορίες.

Καταλήγοντας, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι πιστεύει πως τον Νοέμβριο η ανεργία θα αυξηθεί λόγω και της εποχικότητας του τουρισμού καθώς αρκετά ξενοδοχεία έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους για τη χειμερινή περίοδο.

Κατά τα άλλα η οικονομία μας πάει πολύ καλά για τους πολιτικάντηδες μας, που ψηφίζουν το ένα μέτρο μετά το άλλο που σφίγγει σαν θηλιά τον λαιμό χιλιάδων συμπατριωτών μας, ενώ εδώ και πολλή καιρό έχουν ξεπουλήσει την Εθνική μας ανεξαρτησία στα χέρια τρίτων. Έφτασε η ώρα ο λαός να αντισταθεί …