Πέντε συνολικά πρόσωπα εντοπίζει η Αστυνομία να εμπλέκονται στην υπόθεση της πληρωμής ενός εκατομμυρίου ευρώ από την εταιρεία Focus στην εταιρεία Α.C. Christodoulou, συμφερόντων του πρώην υπουργού και διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Χριστόδουλου Χριστοδούλου.  

Ο Γενικός Εισαγγελέας δεν έχει λάβει τις τελικές του αποφάσεις λόγω και της εμπλοκής στην υπόθεση του ονόματος του Ανδρέα Βγενόπουλου. Δεν αποκλείεται να δοθούν οδηγίες για να καταχωρηθεί η υπόθεση στο δικαστήριο ή να κληθούν να κατηγορηθούν οι επηρεαζόμενοι.  

Επειδή, όμως, υπάρχουν πρόσωπα που θα βρεθούν στο εδώλιο και διαμένουν στην Ελλάδα, πιθανότερο να κριθεί σκόπιμο να καταχωρηθεί απευθείας η υπόθεση ενώπιον δικαστηρίου και να εκδοθούν κλήσεις στους κατηγορούμενους, όπως έγινε και με άλλη υπόθεση.

Και όμως η Κυβέρνηση, μέσα σε μια νύκτα, “έδιωξε” από την Κύπρο τον Χριστοδούλου κάνοντας έμβασμα σε τράπεζα του εξωτερικού την αποζημίωση του. Γιατί άραγε το έπραξε αυτό; Πότε θα κλητευθούν άτομα για να λογοδοτήσουν και να μάθει ο Κυπριακός Ελληνισμός την πάσα αλήθεια;