Ούτε στις καλύτερες κωμωδίες δεν εκτυλίσσονται τέτοια σενάρια. Την ίδια στιγμή που ολάκερος ο πολιτικός συρφετός της Κύπρου τάσσεται ΥΠΕΡ της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσα στα πλαίσια της πολιτικής του «καλού παιδιού», έρχονται δηλώσεις από την Αγγλία και εκ μέρους του επικεφαλή της βρετανικής Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Πιο συγκεκριμένα ο Μάθιου Όφορντ, βουλευτής των Συντηρητικών για την περιφέρεια του Χέντον του βορείου Λονδίνου, δήλωσε ότι «ναι μεν η Βρετανία έχει υποχρεώσεις έναντι της Κύπρου ως εγγυήτρια δύναμη, αλλά η επιρροή της επί της Τουρκίας είναι μάλλον περιορισμένη. Ο μόνος μοχλός πίεσης που πραγματικά έχουμε πραγματικά επί των Τούρκων είναι η πιθανότητα ένταξής τους στην ΕΕ»

Ενώ στην συνέχεια προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα μίλησε για κόκκινες γραμμές που θα πρέπει να ικανοποιηθούν, όπως είναι το θέμα των αγνοουμένων, τα δικαιώματα περιουσίας, το δικαίωμα επιστροφής των προσφύγων –αυτά τα τρία ζητήματα τουλάχιστον. Όλα όσα μόνο το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα στην Κύπρο, μαζί με πολλά άλλα, απαιτεί χωρίς να κάνει εκπτώσεις.

Ζητήματα ξεχασμένα για τους υποτακτικούς πολιτικάντηδες μας, που με την άθλια υποχωρητική τους πολιτική τα διέγραψαν από το λεξιλόγιο τους για να γίνουν πιο αρεστοί στους «επικεφαλής» τους.

Αυτή είναι η γραμμή που χάραξαν όλα αυτά τα χρόνια με τις συνεχείς υποχωρήσεις στο Κυπριακό, υποβαθμίζοντας το σε όλα τα ευρωπαϊκά και διεθνή βήματα από πρόβλημα ΕΙΣΒΟΛΗΣ και ΚΑΤΟΧΗΣ, σε πρόβλημα μεταξύ δύο κοινοτήτων. Μέσα στο όλο κλίμα των υποχωρήσεων δεν προβάλουν καμιά αντίσταση όσο αφορά το μείζον ζήτημα της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρώπη.

Δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια οι πολιτικοί που μας εκπροσωπούν ακολουθούν μια κοντόφθαλμη πολιτική, στρουθοκαμηλίζοντας μπρος στα τεράστια προβλήματα που θα προκύψουν με την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.

Στις επόμενες Ευρωεκλογές δώστε δύναμη στο Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) για να επαναφέρει στην Ευρώπη το πρόβλημα στις ορθές του βάσεις και να απαιτήσει τα ιστορικά δίκαια του Κυπριακού Ελληνισμού, χωρίς μισόλογα και υποχωρήσεις.

Ας ορθώσουμε το ανάστημα μας και να ανακόψουμε την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, πριν να είναι πολύ αργά. Πριν καταφέρουν να κατακλείσουν ολάκερη την Κύπρο αλλά και την Ευρώπη με κοινοτικούς Τούρκους μετανάστες, όντας πλέον Ευρωπαίοι πολίτες.

ΟΧΙ στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.

ΝΑΙ στην σωστή επανατοποθέτηση του Κυπριακού

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)