Αναμφισβήτητα το συμβάν που ήρθε σήμερα στο φως της δημοσιότητας, με την κίνηση του 16χρονου μαθητή να κατεβάσει τη σημαία του Αττίλα από το Δημοτικό της κατεχόμενης Λύσης, έφερε στο νου παρόμοια συμβάντα.

Κορωνίδα όλων αυτών φυσικά, η θυσία του Σολωμού Σολωμού, που δεν λογάριασε κανέναν και κατέβασε την σημαία του Αττίλα στη Δερύνεια και δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τους γκρίζους λύκους.

Το περιστατικό με πρωταγωνιστή τον 16χρονο σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή (8/9). Ο νεαρός φέρεται να μετέβη στην κατεχόμενη Λύση με την ευκαιρία της εορτής της Παναγίας της Λύσης.

Το SigmaLive επικοινώνησε με τον πατέρα του Σολωμού Σολωμού και ζήτησε ένα σχόλιο για την κίνηση αυτή του νεαρού μαθητή. Μη μπορώντας να ξεστομίσει και πολλά λόγια λόγω του βεβαρημένου ιστορικού υγείας, ο κ.Σπύρος Σολωμού, είπε αρχικά ότι ενημερώθηκε για το συμβάν. Με αφορμή προφανώς τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για την κίνηση αυτή του μαθητή, ο κ.Σολωμού διερωτήθηκε «τι έγκλημα έκανε…», ο μαθητής, εννοώντας φυσικά ότι τις επικρίσεις που δέχεται ο 16χρονος από το εσωτερικό μέτωπο.

Σημειώνεται εδώ ότι σύμφωνα με την πληροφόρηση του SigmaLive η οποία γράφτηκε σε προηγούμενο ρεπορτάζ, γίνεται προσπάθεια στοχοποίησης του 16χρονου από τους Γκρίζους Λύκους, κάτι που δυστυχώς φαίνεται να γίνεται και στις ελεύθερες περιοχές, ακόμα και σε δημοσιεύματα του έντυπου Τύπου.

Ο κ.Σολωμού πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι «το Κυπριακό το έχουν λυμένο…» και αναφέρθηκε στα συμφέροντα που δεν αφήνουν το Κυπριακό να λυθεί.

ΠΗΓΗ