Και τώρα θα εφαρμόσουν και νόμους να με κλειδοστομιάσουν! Επίκειται «λύση»! Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να την περάσουν. Θα μας επιβάλουν άκρα του τάφου σιωπή! Να μην ακούγεται κιχ…

Δεν είναι καταπληκτική η αναίδεια του ΓΓ του ΑΚΕΛ; Του ΓΓ του κόμματος που σφετερίστηκε ΟΛΑ όσα δεν σφετερίστηκε το alter ego του, τουτέστιν ο ΔΗ.ΣΥ; Κατηγορεί το σύμπαν για διασπορά μίσους! Το κόμμα του δόγματος «ΠΑΣ ΜΗ ΑΚΕΛΙΚΟΣ, ΦΑΣΙΣΤΑΣ»!!!

Είχατε ποτέ την κακοτυχία να βρεθείτε ανάμεσα σε μπουλούκι οπαδών της Ομάδας του Κόμματος (Μία είναι η ομάδα, όπως Ένα είναι και το κόμμα!); Εγώ την είχα! Όχι από επιλογή! Έχω να πάω σε γήπεδο πολύ πριν από την Εισβολή!

Αλλά πήγαινα ο ταλαίπωρος στη δουλειά μου ένα Σαββάτο απόγεμα και εκεί στα φώτα του «Κώστα Θεοδώρου» (Στρόβολος), ενώ περίμενα να ανάψει το πράσινο, άρχισαν να περνούν από μπροστά μου πλήθος μοτοσικλετών με τους αναβάτες να ανεμίζουν πράσινες σημαίες με το τριφύλλι τους και τα σήματα της ομάδας τους τυπωμένα πάνω.

Και να ουρλιάζουν ακατάληπτα, να σταματούν την κυκλοφορία, να βρίζουν σκαιότατα και ανθρώπους που απλώς τους παρακολουθούσαν, όπως ΟΛΟΙ εξάλλου, εμβρόντητοι και αμίλητοι! Και τι βωμολοχίες δεν άκουσαν τ’ αφτιά μου! Τι λόγια μίσους!

Αρκεί, εξάλλου, να κάνει κάποιος μια βόλτα στην πόλη! Την όποια πόλη! Τα συνθήματα μίσους εναντίον των πάντων φέρουν την εμφανή υπογραφή των ΑΚΕΛικών! Και, βεβαίως, εγώ τουλάχιστον, καταλαβαίνω και το μίσος τους για το ΕΛΑΜ. Το οποίο οι ίδιοι κατηγορούν για φασισμό. Όπως όλους μας εξάλλου.

Έβλεπα σε κάποιο σημείο του δρόμου Φαρμακά-Οδούς πάνω σε ένα στηθαίο του δρόμου, γραμμένο ένα σύνθημα: ΕΛΑΜ. Ξαφνικά κάποιο πρωινό εμφανίστηκαν μπροστά και στο τέλος του συνθήματος δύο πράσινα γράμματα Γ και Ε και το σύνθημα έγινε ΓΕΛΑΜΕ!

Φυσικά το μυαλό μου πήγε ΑΜΕΣΩΣ στους νυχτοβάτες «διορθωτές» όλων των συνθημάτων στην Κύπρο! Στα όργανα του ΑΚΕΛ. Αλλά μετά την είσοδο του ΕΛΑΜ στη Βουλή μου έμεινε καρφωμένο στο μυαλό το ότι εκείνοι οι «διορθωτές» και όσοι κρύβονται από πίσω τους, έμειναν ολόγελοι, όπως λέει και η θυμοσοφία των προγόνων μας.

Οπαδός του ΕΛΑΜ δεν είμαι, ούτε και ψήφισα το εν λόγω κόμμα, αλλά ειδικά αυτό το κόμμα δεν κατάλαβα ποτέ για τί το κατηγορεί το ΑΚΕΛ. Και όλοι οι άλλοι βεβαίως. Τα παιδιά που το αποτελούν, νεαροί άνθρωποι είναι! Πρόλαβαν και έκαναν κάποιο έγκλημα; Ή είναι μήπως έγκλημα να διαλαλείς την αγάπη σου για την πατρίδα σου;

Μα τότε και εγώ εγκληματίας είμαι! Και ας μην έστρεψα ΠΟΤΕ όπλο εναντίον κανενός (εκτός από τους Τούρκους εισβολείς το 1974 και τους Τούρκους πραξικοπηματίες το 1963-64…). Αλλά, το Εθνικό Μέτωπο και η εοκαβήτα, οι προπομποί του ΔΗΣΥ, οι σημερινοί ομοϊδεάτες του ΑΚΕΛ, αιματοκύλισαν την Κύπρο επανειλημμένα!

Αυτοί δίχασαν επανειλημμένα, με ειδεχθείς πράξεις, τον Κυπριακό Λαό! Και το ίδιο το ΑΚΕΛ δεν είναι με διχαστικά, διασπαστικά συνθήματα που κρατά τους οπαδούς του ξεκομμένους από τον υπόλοιπο Κυπριακό Λαό, χαρακτηρίζοντάς μας όλους συλλήβδην φασίστες;

Όποιος κάθεται σε γυάλινο σπίτι, πρέπει να ‘ναι ηλίθιος να πετροβολά τους γείτονες του! Αλλά για να αποδώσει κάποιος νηφαλιότητα και ευφυΐα στην ηγεσία του ΑΚΕΛ χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια! Εγώ μίλησα με ΑΚΕΛικούς και ένα πράγμα συμπέρανα: όποιοι από εμάς δεν λατρεύουμε τους Τούρκους για τους ΑΚΕΛικούς δεν είμαστε απλά φασίστες αλλά και βδελύγματα.

Εγώ πάντοτε και παντού δηλώνω πως δεν έχω κανέναν απολύτως λόγο να αγαπώ τους Τούρκους που με ξεσπίτωσαν, μου άρπαξαν το βιός μου, με κυνήγησαν να με σκοτώσουν, σκότωσαν δικούς μου ανθρώπους, κατέστρεψαν τη ζωή μου και των συμπατριωτών μου Ελλήνων, για να επαναφέρουν την Τουρκία στην Κύπρο και να φτιάξουν κράτος πάνω στη γη μου!

Ε, αυτά όταν τα ακούν οι ΑΚΕΛικοί γίνονται θηρία! Όχι με τους Τούρκους που μου τα ‘καναν! Μ’ εμένα που τα υπέστη! Και βρήκαν και τη δικαιολογία! Έκαμα και εγώ πολλά στους Τούρκους! Λένε… Πότε τα ‘κανα; Όταν, λέει, υπερασπιζόμουν βωμούς και εστίες!!!

Και τώρα θα εφαρμόσουν και νόμους να με κλειδοστομιάσουν! Επίκειται «λύση»! Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να την περάσουν. Θα μας επιβάλουν άκρα του τάφου σιωπή! Να μην ακούγεται κιχ…
Μ’ εκείνο το πλευρό να κοιμούνται! Καλή Ανάσταση, Έλλληνες!

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΥΚΑ
Πρόσφυγας από το Αγριδάκι της κατεχόμενης Κερύνειας

Από την διαδικτυακή έκδοση της Εφημερίδας Σημερινή