Το Σάββατο 10/06/17 το Μέτωπο Νεολαίας του Εθνικού Λαϊκόυ Μετώπου παρευρέθηκε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του στρατηγού Γεώργιου Γρίβα Διγενή, με αφορμή τη συμπλήρωση 120 χρόνων από τη γέννηση του, στο Παγκύπριο Γυμνάσιο στην Λευκωσία. Η διάλεξη είχε ως θέμα «Γεώργιος Γρίβας Διγενής: Η ζωή και η δράση του».

Οι προσκεκλημένοι ιστορικοί ερευνητές και ομιλητές της ημερίδας, ανέλυσαν την ζωή και τη δράση του Διγενή. Η ημερίδα άρχισε με προβολή της συμμετοχής του Γεώργιου Γρίβα στην Μικρασιατική Εκστρατεία και την πλούσια δράση του στον  Ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940. Αμέσως μετά, έγινε αναφορά στην αντικατοχική δράση που ανέπτυξε κατά την διάρκεια της Γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα και ακολούθως για την αναμέτρηση του ιδίου και των γενναίων παλληκαριών της οργάνωσης Χ με τους κομμουνιστοσυμμορίτες οι οποίοι επιδίωκαν την σοβιετοποίηση της Ελλάδας.

Στην συνέχεια έγινε αναφορά για την δράση του Γεώργιου Γρίβα κατά  την διάρκεια του Εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ 55-59 και για τη δράση του ως Διοικητής της ΑΣΔΑΚ την περίοδο 1964-1967.Οι ιστορικοί ερευνητές προέβαλαν στους παρευρισκόμενους αδιαμφισβήτητα στοιχεία με τα οποία καταρρίπτονται τα ψεύδη και οι συκοφαντίες που έπλασαν κάποιοι απάτριδες και ανθέλληνες με σκοπό να εκφράσουν το μένος τους κατά του Εθνικού Ήρωα που ακούει στο όνομα Γεώργιος Γρίβας Διγενής.

Μετά την λήξη της εκδήλωσης, τα μέλη μας επισκέφθηκαν το Μουσείο Αγώνος της ΕΟΚΑ. Εκεί είδαμε τις ματωμένες μπλούζες των αγωνιστών και άλλα ιστορικά αντικείμενα των ηρώων μας, αντλώντας δύναμη ώστε να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, μέχρι την τελική δικαίωση της Πατρίδας και του Λαού μας.

Το Μέτωπο Νεολαίας θα βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή του Αγώνα. Με τις συνεχείς δυναμικές μας παρουσίες,δίνουμε το μήνυμα προς άπαντες πως υπάρχουν ακόμα νεοί οι οποίοι πιστεύουν σε ιδέες,αξίες και ιδανικά.Υπάρχουν ακόμη νέοι οι οποίοι δεν ξέχασαν τις θυσίες και το αίμα των ηρώων μας. Αξίζει να τονίσουμε πως το Μέτωπο Νεολαίας του Ε.ΛΑ.Μ. αποτέλεσε την μοναδική νεολαία κόμματος στην ημερίδα.