Αντιπροσωπία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου μετέβη την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 στο χωριό Κοφίνου όπου και παρέστει στο μνημόσυνο του Λχια (ΚΔ) Ευμένιου Παναγίωτου.

Ηταν ξημερώματα της 15ης Νοεμβρίου 1967 όταν δόθηκε διαταγή στην 32η Μοίρα καταδρομών να επιχειρήσει και με κάθε θυσία να καταλάβει το ύψωμα 124 και να εξοντώσει τους Τούρκους που οργανωμένοι στην κορυφή του παρεμπόδιζαν την ασφαλή δίοδο της Εθνικής Φρουράς προς τον Τουρκοκυπριακό θύλακα της Κοφίνου και του Αγ. Θεοδώρου.

Ο λοχίας Ευμένιος Παναγιώτου ανήκε στη32 Μοίρα Καταδρομών την μονάδα που μάχονταν για την εκκαθάριση του υψώματος βορειοδυτικά της Κοφινού. Μετά από συντονισμένες προσπάθειες και σκληρή μάχη το ύψωμα καταλαμβάνεται αλλά την ύστατη στιγμή ένα τουρκικό βόλι, από ένα κρυμμένο σε θάμνους Τούρκο, κόβει το νήμα της ζωής του ήρωα. Ήταν ο μοναδικός που έπεσε κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων αυτών.

 

 

Εκ μέρους της Ε. Ο ΕΛΑΜ Λάρνακας σταφάνι κατέθεσε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ιωάννης Τυμπιώτης.

Αξίζει να σημειωθεί πως κανένα άλλο κόμμα δεν παρευρέθηκε στην εκδήλωση προς τιμήν του ήρωα παρά μόνο το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο το οποίο απέσπασε το ζεστό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.