Αντιπροσωπεία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), στην παρουσία του Αναπληρωτή Προέδρου Πέτρου Κουντουρέσιη, Αντιπροέδρου Μιχάλη Μιχαήλ και στελεχών της Επαρχιακής Επιτροπής Πάφου, παρευρέθηκε στον Ιερό ναό Αγίου Κενδέα στην Πάφο, στη κηδεία του αγωνιστή της ΕΟΚΑ Χαράλαμπου Παπακλεοβούλου, ο οποίος έμεινε πιστός μέχρι τέλους στην ενωτική ιδέα, χωρίς να προδώσει τον όρκο του. Η κατάσταση υγείας του Χαράλαμπου Παπακλεοβούλου τα τελευταία χρόνια είχε επιδεινωθεί, μετά από τραύμα στο κεφάλι που προκλήθηκε τον Νοέμβριο του 1958 από έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού που κατασκεύαζε στο αγρόκτημα του πατέρα του στην Γεροσκήπου.

Από την έκρηξη είχε χάσει το χέρι του ο συναγωνιστής του Γεώργιος Χαραλαμπίδης. Μετά την έκρηξη και τον τραυματισμό του συνελήφθη και φυλακίσθηκε στα μπουντρούμια του αποικιακού καθεστώτος.

Εκ μέρους του Προέδρου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστου Χρίστου, στεφάνι κατέθεσε ο Β’ Αντιπρόεδρος Μιχάλης Μιχαήλ και εκ μέρους της Ε.Ο. Ε.ΛΑ.Μ Πάφου το στέλεχος της Επαρχιακής Επιτροπής Χρίστος Πέτρου.

Οι ήρωες ΔΕΝ πέθαναν για την ομοσπονδία!