Στελέχη του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) παρευρέθηκαν στα Εθνικά Μνημόσυνα των ηρώων της Κύπρου, σε όλα τα μήκη και πλάτη του νησιού, τιμώντας αυτούς που θυσιάστηκαν για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι.

 

Αντιπροσωπεία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου παρευρέθηκε, στο ετήσιο Θρησκευτικό και Εθνικό μνημόσυνο του Εθνομάρτυρα Αρχιεπισκόπου Κυπριανού που τελέστηκε στα Καμπιά

Ο Εθνομάρτυρας Κυπριανός θανατώθηκε από τους Τούρκους δι απαγχονισμού την 9η Ιουλίου 1821 ενώ άλλοι τρείς ιεράρχες αποκεφαλίστηκαν.

Στεφάνι εκ μέρους του προέδρου του ΕΛΑΜ κατέθεσε ο Επαρχιακός Λευκωσίας Κυριάκος Λοϊζίδης.

” Η Ρωμιοσύνη εν φυλή συνότζιερη του κόσμου,
η Ρωμιοσύνη εν να χαθεί όντας ο κόσμος λείψει”

Στη ακριτική κοινότητα Μάμμαρι, τελέστηκε το μνημόσυνο των ηρώων Φίλιππου Μιχαήλ, Δημήτρη Πύρκα, Χριστόδουλου Ανδρέου, Αντώνη Γεωργίου, που θυσιάστηκαν το μαύρο καλοκαίρι του 1974, υπερασπιζόμενοι την ελευθερία της Κύπρου.

Εκ μέρους του Προέδρου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) στεφάνι κατέθεσε ο Εκπρόσωπος Τύπου Γεάδης Γεάδη.

Συναγωνιστές παρευρέθηκαν επίσης στον Άγιο Ιωάννη Πιστιλιάς, στο Εθνικό μνημόσυνο του Λοχία Καταδρομών Αναστάση Α. Πίττα, Δεκανέα Χριστόφορου Σ. Γιατρού, Καταδρομέα Σάββα Ν. Μαλεκκίδη, του δασκάλου/λογοτέχνη στρατευμένου στη Πολιτική Άμυνα Κώστα Χατζηγιάννη, αλλά και δέηση για ανεύρεση της τύχης του αγνοούμενου Δήμου Δημοσθένους.

Εκ μέρους του Προέδρου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) στεφάνι κατέθεσε το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Πέτρος Αυγουστή, ενώ εκ μέρους της Τοπικής Επιτροπής Τροόδους, ο συναγωνιστής Φειδίας Ανδρέου.

Οι ήρωες ΔΕΝ πέθαναν για την ομοσπονδία!