Τελέστηκαν σήμερα (4/3) τα Εθνικά Μνημόσυνα των ηρώων Δημητράκη Παπαμιλτιάδους στην Αργάκα και των αγωνιστών της ΕΟΚΑ Κκέλη και Στυλιανού στην Κισσόνεργα, όπου παρευρέθηκαν αντιπροσωπίες από την Ε.Ο. Πάφου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), τιμώντας τις θυσίες τους.

Ο Δημητράκης Παπαμιλτιάδους είχε έντονη εθνική δράση στον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ. Μόλις ξέσπασε η τουρκική ανταρσία το 1963 έτρεξε από τους πρώτους για να προασπίσει την Εθνική μας κυριαρχία. Κτυπήθηκε από τουρκικά πυρά στις 9 Μαρτίου του 1964 στη Λαϊκή αγορά της Πάφου. Άφησε πίσω τη γυναίκα του και έξι ορφανά.

Εκ μέρους του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου στεφάνι κατέθεσε ο συναγωνιστής Δημήτρης Ματθαίου.

Στις 7 Μαρτίου 1957 ο Χρίστος Κκέλης και ο Μιλτιάδης Στυλιανού ενώ βρισκόταν στη περιοχή ΑΠΠΗ μεταξύ Τάλας και Κισσόνεργας, τα βρετανικά κατοχικά στρατεύματα ύστερα από πληροφορίες προδοτών τους παγίδευσαν στο ίδιο τους το κρησφύγετο. Στη μάχη που ακολούθησε, ο Μιλτιάδης Στυλιανού και ο Χρίστος Κκέλης έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι, για να καταταγούν στο τιμητικό κατάλογο των ηρώων και μαρτύρων της υπέρ της Ελευθερίας και της Ενώσεως!

Στεφάνι εκ μέρους του Προέδρου του ΕΛΑΜ Χρίστου Χρίστου κατέθεσε συναγωνιστης Νικόλαος Χαραλάμπους.

Οι ήρωες ΔΕΝ πέθαναν για την ομοσπονδία, αλλά για μια Κύπρο ΕΛΕΥΘΕΡΗ και ΕΛΛΗΝΙΚΗ!