Αντιπροσωπία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) παρουσία του Επαρχιακού Λεμεσού Στέλιου Νεάρχου παρευρέθηκε στο Χωριό Πισσούρι της Επαρχίας Λεμεσού όπου τελέστηκαν τα αποκαλυπτήρια μνημείου προς τιμή των κατοίκων της ηρωικής κοινότητας Πισσουρίου, που είχαν δυναμική δράση τον Οκτώβριο του 1931 στην μαζική εξέγερση των Ελλήνων της Κύπρου κατά των Βρετανών Αποικιοκρατών.

Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου έκανε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος αμαύρωσε με την παρουσία του την όλη εκδήλωση. Αποτελεί Προσβολή η παρουσία του Νίκου Αναστασιάδη σε μια εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στους αγώνες των προγόνων μας για απαλλαγή από τους βρετανούς αποικιοκράτες και Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Την στιγμή που ο ίδιος, με τους εσφαλμένους χειρισμούς του στο Κυπριακό, ετοιμάζεται να νομιμοποιήσει την κατοχή και τον εποικισμό φέρνοντας μια (δια)λύση που θα επιφέρει την διχοτόμηση της Κύπρου.

Όσο αφορά το υποκριτικό σύνθημα που είπε στην ομιλία του, πως «Τα σύνορα μας είναι στην Κερύνεια», το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) προκαλεί τον πρόεδρο Αναστασιάδη να κοιτάξει τα μάτια κάθε Κερυνιώτη, λέγοντάς του την αλήθεια, πως στη λύση που ο ίδιος διαπραγματεύεται στη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας δεν θα πάει ποτέ στο σπίτι του.