Πραγματοποιήθηκε στην Δευτέρα 15/01 εκδήλωση στο Σωματείο ΠΑΟΚ Κακοπετριάς για τα 68 χρόνια από το Ενωτικό Δημοψήφισμα του 1950, όπου σύσσωμη η τότε κοινωνία του νησιού μας έδωσε ηχηρό μήνυμα για Ένωση με την μητέρα Ελλάδα με ποσοστό 95,7%.

Την εκδήλωση άνοιξε με την ομιλία του ο Πρόεδρος του Σωματείου ΠΑΟΚ Κακοπετριάς Πάμπος Χρυσάνθου, όπου τόνισε την σημασία του Ενωτικού Δημοψηφίσματος για τον τόπο μας, του αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α και την μεγάλη προσφορά των κατά τόπους χωριών, στέλνοντας τα παλικάρια τους στο πλευρό του Αρχηγού Διγενή για Ένωση και Λευτεριά. Επίσης, ύμνησε την προσφορά του Μητροπολίτη Κυρηνείας Κυπριανού ο οποίος κατάγεται από την Κακοπετριά και υπήρξε ο διαπρύσιος κήρυκας της Ενώσεως.

Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Τομεάρχης της ΕΟΚΑ κ. Ανδρέας Αυγουστή, ο οποίος εγκωμίασε το πλήθος των αγωνιστών που έδωσαν τον ένδοξο αγώνα του 55’-59’, κάνοντας επίσης ιδιαίτερη μνεία στην προσφορά του Μητροπολίτη Κυρηνείας Κυπριανού. Τόνισε παράλληλα ότι ο Ελληνισμός της Κύπρου βρίσκεται ίσως στην κομβικότερη φάση της ιστορίας του και πως απαρνούμενος τα όποια ντροπιαστικά σχέδια λύσης του προτείνουν, θα επιβιώσει και θα μεγαλουργήσει ξανά.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν στελέχη του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου με ηχηρή παρουσία, δίνοντας το μήνυμα πως σ’ αντίθεση μ’ αυτούς που αποσύρουν από τα σχολεία την διδασκαλία του Ενωτικού Δημοψηφίσματος, το ΕΛΑΜ θα είναι πάντα παρόν και θα τιμά τους εθνικούς αγώνες του τόπου μας, όχι κατ’ ανάγκη ή τυπική συνήθεια, αλλά επειδή έτσι προστάζει το χρέος και η περηφάνια της φυλής μας.