Την Κυριακή 22/11/2015 τελέστηκε στον Iερό Nαό Αγίας Μαρίνας και Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Δάσος Άχνας, η κηδεία του Ήρωα του 1974, Λάμπρου Δημητρίου Βαρδάκη, Έφεδρου Καταδρομέα από την Άχνα, ο οποίος φονεύθηκε από τους τούρκους εισβολείς σε ηλικία 24 ετών.

Τα οστά του βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο σε περιοχή του τουρκο”κυπριακού” χωριού Τζιάος και ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο DNA. Μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει γνωστές οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες ο βάρβαρος Αττίλας τον δολοφόνησε. Το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι πιάστηκε αιχμάλωτος μαζί με ομάδα συμπολεμιστών του και εκτελέστηκε από τους τούρκους.

Αντιπροσωπεία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) παρευρέθηκε στην κηδεία όπου και απέδωσε ελάχιστο φόρο Τιμής μπροστά στην θυσία του παλληκαριού από την Άχνα. Στην κηδεία παρευρέθηκε πλήθος κόσμου, ενώ ξεχώρισε η δυναμική παρουσία Εφέδρων Καταδρομέων.

Η θυσία του Ήρωα πρέπει να είναι ένα μάθημα για όλους μας. Η αγάπη του προς την προάσπιση της ελευθερίας τον οδήγησε στην θυσία της ίδιας του της ζωής.

Κατάθεση στεφάνου έγινε από τον Επαρχιακό Αμμοχώστου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), Λίνο Παπαγιάννη. 

DSC 6480 203ea

DSC 6497 bdec9

DSC 6499 ba80d

ΑΘΑΝΑΤΟΣ Ο ΗΡΩΑΣ!