Κλιμάκιο συναγωνιστών βρέθηκε στο Λιοπέτρι, όπου τελέστηκε το καθιερωμένο μνημόσυνο των τεσσάρων ηρώων του Αχυρώνα. Ο Ηλίας Παπακυριακού, ο Φώτης Πίττας, ο Χρήστος Σαμάρας και ο Ανδρέας Κάρυος δημιούργησαν μέσα στο χωριό της επαρχίας Αμμοχώστου το “νέο Χάνι της Γραβιάς” αποδεικνύοντας πως οι Έλληνες δεν παραδίδονται, παρά μονάχα αγωνίζονται και πέφτουν.

Βεβαίως και από αυτό το μνημόσυνο δεν έλειπε ένας ακόμη συρφετός πολιτικάντηδων, κυρίως της παράταξης του Νίκου Ανανστασιάδη. Ασφαλώς οι συγκεκριμένοι βουλευτές όπως και όλοι οι υπόλοιποι τιμούν καθημερινά τον αγώνα των αγωνιστών της ΕΟΚΑ στα έδρανα της Βουλής ψηφίζοντας νόμους και τροπολογίες αντεθνικές και αντιλαϊκές. 

Εκ μέρους του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) στεφάνι κατέθεσε ο Υπεύθυνος της Τ.Ο. Αμμοχώστου Λίνος Παπαγιάννης, εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων των παρευρισκομένων. Ο κόσμος πλέον έχει κατανοήσει ποιοί στην πραγματικότητα τιμούν τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ και ποιοί το κάνουν εντελώς επιφανειακά και μόνο για κάποιους ψήφους.

ADM 1102 3f3a5

ADM 1056 a3ac3