Αντιπροσωπεία των Ε.Ο. Λάρνακας και Λεμεσού παρευρέθηκε στο μνημόσυνο του Λοχία Ευμένιου Παναγιώτου, μοναδικού πεσόντα κατά τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στον παράνομο τουρκο”κυπριακό” θύλακα της Κοφίνου. Ο ήρωας υπηρετούσε στην 32 ΜΚ και έδωσε ότι πολυτιμότερο είχε για την ελευθερία της Κύπρου από το τούρκικο στοιχείο.

Κατά τις επιχειρήσεις σκοτώθηκε από νεαρό Τουρκο”κύπριο”, ο οποίος έστειλε με την σφαίρα του μήνυμα επαναπροσέγγισης και ελληνοτουρκικής φιλίας. Βεβαίως, κανείς δεν θα αναφερθεί στον ήρωα αυτό αφού θα χαρακτηρισθεί ως “φασίστας” και θα “ξύσει πληγές”.

Στο μνημόσυνο έλαμψαν διά της απουσίας τους οι διάφοροι πολιτικάντηδες στέλνοντας απλά τοπικούς εκπροσώπους. Φαίνεται πως ο βροχερός καιρός τους κράτησε στον καναπέ του σπιτιού τους, όπου τίμησαν τον ήρωα από εκείνη τη θέση. Ο βροχερός καιρός όμως επηρέασε και τους εκεί εκπροσώπους τους που αποφάσισαν η κατάθεση στεφάνων να μην γίνει στο μνημείο όπως είθισται αλλά στον ιερό ναό. 

Εκ μέρους του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) στεφάνι κατέθεσε το μέλος της Ε.Ο. Λεμεσού, Στέλιος Νεάρχου ενώ εκ μέρους της Ε.Ο. Λάρνακας ο Υπευθύνος της Επαρχίας.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης τα μέλη μας ήταν οι μόνοι που κατευθύνθηκαν προς το ύψωμα 124, όπου έπεσε ο ήρωας και τίμησαν τον Λοχία Παναγιώτου και με αυτόν τον τρόπο.

2 ad0a5

 

7 3bdc0

8 41f66

13 8fff1