Στα κατεχόμενα θα βρεθεί στις 20 Ιουλίου ο Τούρκος πρόεδρος, Αμπντουλάχ Γκιουλ, προκειμένου να παρακολουθήσει την παρέλαση των κατοχικών στρατευμάτων για τα σαράντα χρόνια από την εισβολή του Αττίλα.

Σύμφωνα με τα τουρκο”κυπριακά” μέσα ενημέρωσης, ο Αμπντουλάχ Γκιουλ θα συναντηθεί και με τον κατοχικό ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου. 

Επίσης, γραπτή δήλωση προκειμένου να διαμαρτυρηθεί, αναφορικά με τα πρόσφατα διαβήματα των κυβερνώντων μας, εξέδωσε η λεγόμενη “προεδρία” του ψευδοκράτους.

Συγκεκριμένα στη δήλωση αναφέρεται ότι “εάν θα πρέπει να αμφισβητηθεί η συμμετοχή κάποιου στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, αυτή θα πρέπει να είναι της ελληνοκυπριακής πλευράς”.

Επίσης, στο έγγραφο τονίζεται ότι συνομιλητής της ελληνοκυπριακής πλευράς είναι η τουρκο”κυπριακή” πλευρά και όχι η Τουρκία, άποψη την οποία φυσικά και δεν συμμερίζεται η Άγκυρα, προσθέτοντας ότι για να πετύχει η διαδικασία των διαπραγματεύσεων για λύση του Κυπριακού, θα πρέπει να υπάρχει θετική και εποικοδομητική σχέση μεταξύ των δύο πλευρών.

Τέλος, αναφέρει ότι η αρνητική στάση στη μεταφορά νερού από την Τουρκία στην Κύπρο την ώρα που η Κύπρος κινδυνεύει από την ανομβρία, δεν επιτρέπει “να ανθίσει η συμφιλίωση”.

Η προκλητικότητα και η αδιαλλαξία της τουρκικής πλευράς χτυπάει κόκκινο και εντούτοις οι πολικάντηδες μας επιλέγουν να παρακολουθούν αγέρωχοι και απαθείς τα παιχνίδια εις βάρος του λαού μας να εξελίσσονται, δίνοντας απανωτές ευκαιρίες στις δήθεν διαπραγματεύσεις προκειμένου αυτές να καταστούν ανθηρές… Αλήθεια … Για ποιόν; Ποιός θα οφεληθεί από όλες αυτές τις κατά συρροήν αποτυχίες, λόγω αδεξιότητας; 

Η πλήρης υποβίβαση του Κυπριακού και οι συνεχιζόμενοι λανθασμένοι χειρισμοί, οδηγούν την πατρίδα μας στο να καταστεί όμηρος στα χέρια της Τουρκίας ολοκληρωτικά.