Θα ήθελα να τοποθετηθώ δημοσίως για ένα μείζον ζήτημα που τέθηκε ενώπιων της Πολεοδομικής Επιτροπής του Δήμου Λεμεσού, όπου συμμετέχω εκπροσωπώντας το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.).

Πιο συγκεκριμένα, ο Δημοκρατικός Συναγερμός, στην προσπάθειά του να μην δυσαρεστήσει τον κατοχικό ηγέτη, ανέβαλε από την συζήτηση της ημερήσιας διατάξεως το αίτημα του Ιδρύματος Στρατηγού Γεωργίου Γρίβα Διγενή που αφορούσε την ανέγερση εκθεσιακού χώρου τύμβου, χώρο πλοιαρίου και πλακόστρωτης πλατείας στο τεμ. Αρ. 282, Φ/σχ. 54/510504 στην Ενορία Νεάπολης.

Η ανέγερση του συγκεκριμένου μνημείου είχε τεθεί το 2008, επί δημαρχίας του κ. Ανδρέα Χρίστου, στο Δημοτικό Συμβούλιο όμως απορρίφθηκε από την πλειοψηφία, για καθαρά πολιτικούς λόγους. Κατόπιν προσφυγής του Ιδρύματος Στρατηγού Γεωργίου Γρίβα Διγενή στο Ανώτατο Δικαστήριο, αποφασίστηκε πως η απόρριψη της αίτησης από το Δημοτικό Συμβούλιο έγινε για λόγους που δεν προνοούνταν από τον νόμο.

Καταγγέλλω δημοσίως την απαράδεκτη στάση του Δημοκρατικού Συναγερμού να αναβάλει το εν λόγω αίτημα από την ημερήσια διάταξη της Πολεοδομικής Επιτροπής, που έχει ξεκάθαρη πολιτική χροιά, καθώς δεν θέλουν να δυσαρεστήσουν τον κατοχικό ηγέτη, δίνοντας άδεια για ανέγερση μνημείου της ΕΟΚΑ στην Λεμεσό.

Εγώ προσωπικά, σε άμεση συνεργασία με τον Επαρχιακό ΕΛΑΜ Λεμεσού και τα συλλογικά όργανα του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), θα δώσουμε έντονα τον αγώνα ενάντια στην σύμπραξη του Δημοκρατικού Συναγερμού και του ΑΚΕΛ, ώστε να ανεγερθεί το συγκεκριμένο μνημείο στην καρδιά της Λεμεσού, τιμώντας τους Αγωνιστές της ΕΟΚΑ και τον Αρχηγό της Γεώργιο Γρίβα Διγενή.

Έχουμε ήδη έρθει σε επαφή με αγωνιστές της ΕΟΚΑ, που μας έχουν εκφράσει την δυσφορία τους για την καθυστέρηση που προκύπτει στην ανέγερση του μνημείου.

Θα είμαστε πολέμιοι στην πολιτική της υποταγής στον κατακτητή που ακολουθούν από κοινού ο ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ. Ποτέ δεν θα επιτρέψουμε σε καμία κομματική παράταξη να διαγράψει την ιστορική μνήμη και τους αγώνες των προγόνων μας.

Φοίβος Αλκιβιάδης
Δημοτικός Σύμβουλος Λεμεσού
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)