Ανώμαλα προσγείωσε για ακόμα μια φορά ο αγγελικά πλασμένος Ακιντζί και τους πιο αισιόδοξους επαναπροσεγγιστές, που εδώ και τόσο διάστημα πασχίζουν να αποδείξουν τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, το καλό πρόσωπο του φίλου τους Μουσταφά.

Παρά λοιπόν τις συνεχείς διαπιστεύσεις της Κυβέρνησης και των παρατρεχάμενων της, αλλά και τις προσπάθειες των διαφόρων επικοινωνιολόγων να περάσουν το μήνυμα ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε καλό στάδιο, μιαν ανάσα πριν από την τελική συμφωνία, κι ενώ ταυτόχρονα αφήνουν τον λαό πλήρως ανενημέρωτο, ο αγγελικά πλασμένος φίλος τους έρχεται και πάλι να τους διαψεύσει.

Ο “συμπολίτης” του Προέδρου μας, μίλησε ξεκάθαρα, για παρανομή όλων των εποίκων, για εγγυήσεις από την Τουρκία και για το ότι κανένας πρόσφυγας δεν θα επιστρέψει στον τόπο του. Δηλαδή, με απλά ελληνικά, θα αναγνωρίσουμε το ψευδοκράτος και την κατοχή, θα τους δώσουμε δικαιώματα και στον νότο και θα τους πούμε και ευχαριστώ.

Σαν Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) απαιτούμε από την Κυβέρνηση, που δεν αποδέχτηκε το Κίνημά μας να συμμετάσχει στο Εθνικό Συμβούλιο (εμφανέστατοι πλέον οι λόγοι), να ενημερώσει τον λαό για το τι ακριβώς συμβαίνει στις διαπραγματεύσεις και ποιες είναι αυτές οι περιβόητες συγκλίσεις.

Είναι καιρός να ξεφύγουμε από τις αδιέξοδες προσπάθειες λύσης του Κυπριακού και τους συνεχείς συμβιβασμούς, αφού η πολιτική του καλού παιδιού που λέει σε όλα «ναι» δεν έχει αποτέλεσμα. Να στηριχθούμε στα πρώτα ψηφίσματα του ΟΗΕ και στο καταστατικό του χάρτη, για να επανατοποθετήσουμε το Κυπριακό στην ορθή του βάση και να απαιτήσουμε επιτέλους με περηφάνεια τα ΝΟΜΙΜΑ δίκαια της πατρίδας και του λαού μας.

Υ.Γ.: Είναι καιρός να αντιληφθούν πια στο προεδρικό, ότι είτε μάθουμε τουρκικά, είτε βάλουμε φερετζέ για να δείξουμε καλό πρόσωπο, οι επεκτατικές βλέψεις της Τουρκίας δεν θα αλλάξουν.

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)