Σήμερα ο Κύπριος πολίτης θέλει ηρεμία, τάξη και ασφάλεια, χρειάζεται δηλαδή μια σταθερή οικονομία, για να μπορέσει να αποκτήσει αυτά τα σημαντικά πράγματα που θα βελτιώσουν την ζωή του. Χρειάζονται λύσεις, όχι συνθήματα, χρειάζονται έργα και όχι υποσχέσεις, χρειάζεται ειλικρίνεια και όχι ψέματα και περισσότερο από όλα, όχι άλλους συμβιβασμούς, όχι άλλες υποχωρήσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο είναι η ασφάλεια, το λαθρομεταναστευτικό, η εγκληματικότητα, το εθνικό, η σταθερότητα στην οικονομία, το δημογραφικό, το ασφαλιστικό, το φορολογικό και η απασχόληση.

Δεν τον ενδιαφέρουν οι ευαισθησίες περί των δήθεν προσφύγων και άλλων εισβολέων που του πίνουν το αίμα και του κλέβουν την δουλειά του, δεν τον ενδιαφέρουν τι λέει ο καθένας τυχάρπαστος πολιτικάντης περί του κινδύνου των κλειστών οδοφραγμάτων, όταν βλέπει τους Μουσταφάδες να κάνουν πάρτυ στην πλάτη του και να τον κοροϊδεύουν πίνοντας και αυτοί με την σειρά τους το αίμα του.

Θέλει να δυναμώσει η γραμμή κατάπαυσης του πυρός και ο στρατός, αυτά που δίνει στην άμυνα να πηγαίνουν στην άμυνα, και όχι για να συντηρούν τους τεκέδες και τους τενεκέδες, Όλα αυτά, γιατί οι Τούρκοι ξεθάρεψαν, μας απειλούν και είναι έτοιμοι να μας επιτεθούν. Όλα αυτά, γιατί έχουμε ανοικτούς λογαριασμούς με τους απέναντι. Ο Έλληνας αυτού του τόπου δεν συμμερίζεται τις ελαφρότητες του ΠτΔ και του αντεθνικού περίγυρου του, που διατυμπανίζει χωρίς αιδώ, ότι επειδή δήθεν είμαστε αδύναμοι πρέπει να κάτσουμε να μας σφάξουν.

Ο Έλληνας της Κύπρου όπως και αυτός στην Ελλάδα θέλει να πηγαίνει σπίτι του και να βλέπει την οικογένειά του ασφαλή, χωρίς διαρρήξεις, μαχαιρώματα, ναρκωτικά και κλεψιές, να τον απασχολούν, θέλει μια αστυνομία ικανή και οχι μια αστυνομία δέσμια ανεπρόκοπων κομματόσκυλων της εξουσίας και του συστήματος. Φτασαμε στο σημείο επειδή σώνει και καλά ο αστυνομικός πρέπει να αμείβεται με τρείς και εξήντα, οι νέοι μας να μην προτιμούν τα σώματα ασφαλείας για εργοδότηση και η αστυνομία να μένει αστελέχωτη με αποτέλεσμα να έχουμε ξεφύγει στην εγκληματικότητα και να κινδυνεύουμε όλοι, μαζί και τα παιδιά μας.

Θέλει όταν αρρωστήσει να γίνεται καλά και να μην ξεπατώνεται οικονομικά αυτός και οι συγγενείς του για να θεραπευθεί.

Πιστεύει στην μόρφωση των παιδιών του αλλά με σχέδιο, έτσι τα παιδιά του να έχουν επαγγελματική αποκατάσταση και μια καλή ζωή, αν είναι δυνατόν καλύτερη από την δική του, δεν χρειάζεται για αυτή την επιλογή να αναγκάζεται να πουλήσει και το παλιάμπελο που λένε για να ξεπληρώσει τα δίδακτρα των σπουδών του παιδιού του.

Θέλει ο τόπος του να έχει προκοπή, η γη του να έχει αξία όχι μόνο για τα τούβλα, αλλά και για αυτά που παράγει, θέλει ο τόπος του να φημίζεται όχι μόνο για ρέμπελες διακοπές, αλλά για τα επιτεύγματα του, στην επιστήμη, στην καινοτομία, στην τεχνολογία.

Εντός Ε.Ε, εκτός Ε.Ε, με ή χωρίς ευρώ, με τον Πούτιν ή χωρίς, με τον Τραμπ ή με άλλον, με κάποιους ή με κανένα, δεν τον ενδιαφέρει, όπως κανείς δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για αυτόν, παρά μόνο κάτι 20χρονα παλληκάρια της ΕΛΔΥΚ που είναι εδώ για να πολεμήσουν μαζί του, για όλους εμάς, όπως έκαναν οι παππούδες αυτών των παιδιών πριν κάτι δεκαετίες, τα κόκκαλα τους είναι ακόμα εδώ.

Το μόνο που πρέπει να μάθει ο Έλληνας της Κύπρου να τον ενδιαφέρει, είναι ο τόπος, η πατρίδα, τα μνήματα των πατέρων μας, το έθνος, οι ψυχές των νεκρών μας, το ιστορικό μας καθήκον σε αυτούς που έρχονται.

Μάριος Βασιλείου
Ά Αντιπρόεδρος ΕΛΑΜ