Η συνεχιζόμενη άνοδος των ποσοστών του υποψηφίου του ΕΛΑΜ Χρίστου Χρίστου, ενόψει των επικείμενων προεδρικών εκλογών στην Κύπρο, δημιουργεί πονοκεφάλους στα πλέον γνωστά πρόσωπα του εθνομηδενισμού. Ανάμεσα σ’ αυτά και η Μαρία Γιαννακάκη (γ.γ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων), η οποία με άρθρο της στην φυλλάδα των συντακτών, αναφερόμενη στα όσα συμβαίνουν στην Κύπρο, γράφει μεταξύ άλλων και τα εξής:

“Το σκηνικό που διαμορφώνεται πέρα από την πολιτική αστάθεια που προοιωνίζει -αρκετοί μιλούν ήδη για νέες εκλογές τον Ιούνη-, αναμένεται να δυσκολέψει έτι περαιτέρω την κατάσταση στο Κυπριακό. Γιατί ναι μεν ο διαπραγματευτής δεν πρόκειται να αλλάξει, αλλά ο Μουσταφά Ακκιντζί, θα έχει να αντιμετωπίσει μία ιδιαιτέρως λυσοφοβική «Βουλή».

Αν λάβουμε μάλιστα υπόψη μας ότι ο υποψήφιος του ΕΛΑΜ, Χρίστου, βλέπει τα δημοσκοπικά του ποσοστά αυξανόμενα -ελπίζουμε αυτά να μην επαληθευθούν στην κάλπη των Προεδρικών εκλογών της 29ης Γενάρη-, αλλά και τις λυσοφοβικές φωνές στην Κυπριακή Δημοκρατία, διαμορφώνεται ένα σκηνικό που δεν αφήνει περιθώρια άλλων καθυστερήσεων”.

Ως γνωστόν, η «ελπίδα πεθαίνει πάντοτε τελευταία».

Το βράδυ των προεδρικών εκλογών θα συμβεί το… μοιραίο και η «ελπίδα» που τρέφει η πρόθυμη συνομιλήτρια του τουρκόφιλου DEB θα… αποδημήσει, προσφέροντας τόσο στην ίδια όσο και στους ομοίους της έντονο εκνευρισμό και προβληματισμό για την μεγάλη εκλογική νίκη του ΕΛΑΜ στις προεδρικές εκλογές.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ