Σε άρθρο του Πανίκου Χαραλάμπους που φιλοξενείται στην διαδικτυακή σελίδα του Φιλελεύθερου, αναφέρει ότι “ενισχύονται οι σκληροπυρηνικές δυνάμεις”, εννοώντας το ΕΛΑΜ. Ενώ ακολούθως κάνει αναφορά στην συνεχή δημοσκοπική άνοδο του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου και του υποψηφίου του για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Χρίστου Χρίστου.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο:

“Στις βουλευτικές εκλογές του 2016 μπήκε στην κυπριακή Βουλή για πρώτη φορά το ΕΛΑΜ με δύο βουλευτές, αφού έλαβε ποσοστό 3,7%. Σήμερα ο υποψήφιός του για το προεδρικό αξίωμα, κ. Χρίστου, φαίνεται να φλερτάρει με ένα ποσοστό άνω του 6%. Το ΑΚΕΛ απώλεσε 7,1% της δύναμής του σε σχέση με τις βουλευτικές του 2011 και ο ΔΗΣΥ 3,7%. Η αποχή από τις εκλογές ήταν μεγάλη. 180.644 ψηφοφόροι (ποσοστό 33,26%), επέλεξαν να μην ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Μεγάλη εκτιμάται ότι θα είναι και η αποχή στις προεδρικές εκλογές της 28ης Ιανουαρίου. Όχι τυχαία. Πολλοί ψηφοφόροι, που το 2008 επέλεξαν τον κ. Χριστόφια και το 2012 τον κ. Αναστασιάδη, έχουν απογοητευτεί. Περίμεναν περισσότερα και από τους δύο στο Κυπριακό και κυρίως να μη θυσίαζαν τις όποιες πιθανότητες για λύση στον βωμό των επόμενων Προεδρικών. Δεν απέφυγαν όμως τον πειρασμό.”

Συνοψίζοντας, πλέον είναι εμφανές στους πάντες ότι το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) εδραιώνεται στην κοινωνία και πλέον αποτελεί την ανερχόμενη πολιτική δύναμη στην Κύπρο, προκαλώντας πανικό στο πολιτικό κατεστημένο.