Στα άκρα οδηγούν τις προκλήσεις οι κατακτητές, σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα, με απώτερο στόχο να αποκομίσουν όσο το δυνατό περισσότερα οφέλη, εκμεταλλευόμενοι τις ενδοτικές πολιτικές και την διαχρονική υποχωρητικότητα της Κυπριακής Κυβέρνησης.

Στο ευρύτερο πλαίσιο των προκλήσεων, οι κατοχικές αρχές έχουν μετατρέψει την περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου σε «τουριστική ατραξιόν», για να ξεναγούν εκεί τους Τούρκους Υπουργούς, ενώ σήμερα διοργανώνουν και επίσκεψη τουρκικών ΜΜΕ.

Υπό την σκιά των συγκεκριμένων προκλητικών ενεργειών, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) τονίζει ότι είναι αδιανόητο και παντελώς εσφαλμένο η Κυβέρνηση να προχωρήσει στην επανέναρξη των συνομιλιών. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να αξιοποιηθεί και η προγραμματισμένη συνάντηση με την κ. Λουτ, για να αναδειχθεί η τουρκική στάση ως η πραγματική αιτία για τα αδιέξοδα στο Κυπριακό.

Κάτω από τέτοιες συνθήκες, αν προσπαθήσει η Κυβέρνηση να δείξει συγκαταβατικό πρόσωπο, το μόνο που θα επιτύχει είναι να ενδώσει για ακόμα μια φορά στις στρατηγικές επιδιώξεις των κατακτητών, οδηγώντας σε νέες ολέθριες υποχωρήσεις.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)