Έντονο προβληματισμό μας δημιουργεί το «κλείδωμα» της απόφασης για μεταφορά των διαπραγματεύσεων στο εξωτερικό, για συζήτηση του εδαφικού, με την δικαιολογία να μην υπάρξουν εκροές.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) εκφράζει το έντονο προβληματισμό του, αφού για ακόμα μια φορά γινόμαστε παιχνίδι στα χέρια της Τουρκίας και του κατοχικού μορφώματος, υποκύπτοντας στις εντολές τους.

Να θυμίσουμε απλά ότι τονιζόταν ότι θα προχωρήσουμε σε συνάντηση στο εξωτερικό μόνο αν υπάρξει σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, όπως άλλωστε τονιζόταν ότι θα πραγματοποιηθεί τριμερής στον ΟΗΕ, κάτω από τις ίδιες προϋποθέσεις και τελικά υποκύψαμε. Διερωτόμαστε που είναι αυτή εξόφθαλμη πρόοδος που κανείς δεν μπορεί να δει, καθώς επίσης και μια σοβαρή αιτία που δικαιολογεί συνάντηση εκτός Κύπρου.

Θεωρούμε απαράδεκτο να συζητούμε για το έδαφος μας, εκτός του εδάφους μας, με ψευτοδικαιολογίες. Δυστυχώς όσο είμαστε εγκλωβισμένοι σε συνομιλίες στα πλαίσια ομοσπονδίας, άλλο τόσο θα είμαστε καταδικασμένοι να διολισθαίνουμε και να μετατρεπόμαστε σε παιχνίδι.

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)