Η 9η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς. Τα τελευταία χρόνια η αποκάλυψη φαινομένων διαφθοράς στο πολιτικό προσκήνιο της Κυπριακής Δημοκρατίας, έχουν εκθέσει το Κράτος μας διεθνώς και ανεπανόρθωτα.

Οι πολίτες του τόπου μας έχουν γίνει μάρτυρες της οριζόντιας διαφθοράς όλων των πολιτικών κομμάτων. Δρομολαξιά, ΣΑΠΑ, Συνεργατισμός, Λίστα Γιωρκάτζη, Πρόγραμμα πολιτογραφήσεων, αποτελούν τη κορυφή του παγόβουνου της πολιτικής διαφθοράς. Που να θυμηθούμε, χρηματιστήριο, εκποιήσεις, τράπεζες και τόσα άλλα.

Το Ε.ΛΑ.Μ αποτελεί τον μοναδικό πολιτικό χώρο που δεν εμπλέκεται σε οποιοδήποτε σκάνδαλο στην πολιτική σκηνή της Κύπρου. Η Παράταξή μας διακρίνεται από την καθαρότητά της. Δεν είμαστε αναμειγμένοι σε οποιαδήποτε παράνομη δοσοληψία και υπόθεση διαφθοράς.

Από την πρώτη στιγμή στεκόμαστε στο πλευρό των πολιτών και απέναντι από αυτούς που καθημερινά διασύρουν το όνομα της Κύπρου διεθνώς και τραυματίζουν ανεπανόρθωτα την Κυπριακή Οικονομία.

Θέση μας είναι ότι η διαφθορά πρέπει να αντιμετωπίζεται με αυστηρά και κατασταλτικά μέτρα. Απαιτούμε την πλήρη κάθαρση του πολιτικού τοπίου της χώρας μας. Μόνο έτσι θα εξαλειφθούν φαινόμενα του παρελθόντος και θα επανέλθει η εμπιστοσύνη του Λαού προς την πολιτική. Απαιτούμε παραδειγματική τιμωρία των ενόχων!

 

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου

(Ε.ΛΑ.Μ.)