Αποζημιώσεις για ηθική βλάβη καλείται να πληρώσει η Κυπριακή Δημοκρατία δηλαδή ο φορολογούμενος πολίτης επειδή ένας προϊστάμενος δημόσιας υπηρεσίας παρενοχλούσε σεξουαλικά υφιστάμενη του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης», η παραπονούμενη προσέφυγε στη δικαιοσύνη ζητώντας αποζημιώσεις καθώς υπέστη σύμφωνα με την μαρτυρία της ταπεινωτική συμπεριφορά στο χώρο εργασίας της.

Το περιστατικό έλαβε χώρα το 2006 κατά την περίοδο Ιανουαρίου και Μαΐου όταν ο Α.Ν την εκφόβιζε και την παρενοχλούσε σεξουαλικά.

Η ίδια προχώρησε αρχικά σε καταγγελία του περαστικού στον διευθυντή του τμήματος όμως όπως αναφέρει το δημοσίευμα ο ίδιος έκανε πλάτες στον προϊστάμενο.

Εν τέλει, το δικαστήριο Εργατικών Διαφορών Πάφου, αποφάσισε όπως η Κυπριακή Δημοκρατία καταβάλει στην παραπονούμενη το ποσό των 22.000 ευρώ για τις πράξεις του προϊστάμενου της Υπηρεσίας.

ΠΗΓΗ

Το ερώτημα όπως που τίθεται, το δημόσιο θα στραφεί εναντίων των εμπλεκομένων για να πάρει τα χρήματα, ή μήπως ο λαός θα πληρώσει για τις ατασθαλίες άλλων, όπως έγινε τα τελευταία χρόνια με τα οικονομικά σκάνδαλα, που άλλοι τα φάγανε και άλλοι τα πλήρωσαν.

Ο λαός μπούχτισε και απαιτεί δικαιοσύνη.