Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όπως αποκαλύφθηκε από το χθεσινό Εθνικό Συμβούλιο ότι έχει προτείνει στην τ/κ πλευρά την ένταξη της Μόρφου υπό ομοσπονδιακή διοίκηση, κάτι, όμως, που απορρίφθηκε από τον κατοχικό ηγέτη. Είναι λογικό ότι από τη στιγμή που πρότεινε τη Μόρφου υπό ομοσπονδιακή διοίκηση και το γνωρίζουν οι Τούρκοι, δεν υπάρχει πιθανότητα να επιστραφεί υπό ε/κ διοίκηση, κάτι για το οποίο υπενθυμίζουμε ότι ο Νίκος Αναστασιάδης είχε δεσμευτεί πολλές φορές, με πιο πρόσφατη αυτή προ μερικών ημερών στις αντικατοχικές εκδηλώσεις των Μορφιτών.
Τι είχε πει τότε; ότι μεταξύ των περιοχών που πρέπει να επιστραφούν υπό ε/κ διοίκηση δεν μπορεί παρά να περιλαμβάνεται και η Μόρφου. Επίσης, διαβεβαίωσε τους Τ/κ ότι θα υπάρξει ικανοποιητική μέριμνα για όσους θα χρειαστεί να μετακινηθούν προκειμένου να επιστραφούν στους Ε/κ οι κατοικίες που κατέχουν, προσθέτοντας ότι η παρουσία του στην εκδήλωση καταμαρτυρεί τη βούλησή του να υπερασπιστεί αυτήν τη θέση.

Αυτό είναι ακόμη ένα τρανταχτό παράδειγμα για τα όσα λέγει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και για τα όσα κάνει που στην ουσία εάν αντιστοιχηθούν τα δυο αντιλαμβανόμαστε ότι τα λόγια με τις πράξεις δεν έχουν καμιά σύνδεση μεταξύ τους.

Το ΕΛΑΜ ευθύς εξ’ αρχής προειδοποιούσε ότι λύσεις όπως αυτή της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας δεν προυποθέτουν την επιστροφή όλων των προσφύγων και ότι δημιουργούμε τετελεσμένα δικαιώνοντας την Τουρκία και κυρίως τις αδηφάγες βλέψεις του Ερντογάν για επαναδημιουργία Οθωμανικού Κράτους.