Σε εντελώς απαράδεκτες και προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, στην εφημερίδα Μιλλιέτ, όπου μεταξύ άλλων είπε:

– ότι «ήταν λάθος η απόφαση για το θέμα της Ένωσης» συμπράττοντας πλήρως με τον κατοχικό ηγέτη, δικαιολογώντας τις αντιδράσεις του τελευταίου.

– ότι «είμαστε έτοιμοι να μοιραστούμε το κράτος σε μια ομοσπονδία δικοινοτική, διζωνική», χωρίς να σέβεται το 76% των Ελλήνων της Κύπρου που σε επίσημο δημοψήφισμα είπαν ένα περήφανο ΟΧΙ στην Ομοσπονδία, ξεκαθαρίζοντας πως την γη μας δεν είναι σε θέση να την μοιράσουν χωρίζοντας την σε δύο ζώνες και δύο κοινότητες.

– ότι «με μια λύση στην Κύπρο το φυσικό αέριο της Μεσογείου μπορεί να πάει στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας, προτείνοντας να υπογραφεί και σύμφωνο φιλίας με την Τουρκία, δηλώνοντας πως αυτή είναι η λύση που ψάχνουμε»

– ότι μπορούμε να αποστρατικοποιήσουμε το νησί χωρίς να ενοχλούμε τους Βρεττανούς αφού «αυτοί είναι άλλο θέμα» και επειδή «υπάρχει πρόβλημα τρομοκρατίας στην περιοχή μας και διάφορες απειλές, η παρουσία των βρετανικών βάσεων εδώ βοηθά σε αυτό το θέμα. Ωστόσο ο ελληνικός και ο τουρκικός στρατός πρέπει να φύγουν έπειτα από κάποιο χρονικό διάστημα μετά τη συμφωνία”.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καλεί τον Υπουργό Εξωτερικών να τοποθετηθεί επίσημα κατά πόσο οι πιο πάνω δηλώσεις ευσταθούν. Επίσης καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ενημερώσει και αυτός επίσημα κατά πόσο η Κυβέρνηση υιοθετεί τις πιο πάνω δηλώσεις.

Ως Κίνημα, κλείνοντας θα θέσουμε ένα απλό ερώτημα ως τροφή για σκέψη. Όταν έχεις Υπουργό της Κυβέρνησης με τέτοιες αντιλήψεις, τι να κάνεις τους εχθρούς;

Δηλώσεις ΜΜΕ

Γεάδης Γεάδη

Εκπρόσωπος Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)