Συνεχίζονται κανονικότατα οι συνομιλίες, με τον κοινοτάρχη μας, Νίκο Ανανστασιάδη και τον τουρκο«κύπριο» ομόλογο του, Ντερβίς  Έρογλου, να συναντώνται εκ νέου αύριο, 17 Σεπτεμβρίου.

Όπως φαίνεται, ο σκληρός άνδρας της πολιτικής σκηνής του νησιού μας, για ακόμα μία φορά, δεν είναι διατεθειμένος να αποχωρήσει από τις συνομιλίες, παρ΄ όλες τις προκλήσεις των Τούρκων.

Τι και αν το Μπαρμπαρός πηγαινοέρχεται κάθε τρεις και λίγο στην κυπριακή ΑΟΖ, παραβιάζοντας συνεχώς παράνομα τα χωρικά μας ύδατα! Τι και αν η Τουρκία στο 105σέλιδο Έγγραφο της στην ΕΕ αποκαλούσε την Κυπριακή Δημοκρατία «Εκλιπούσα»! Τι και αν ο Ερογλου σε χθεσινές του δηλώσεις στην Τουρκία αποκάλεσε τους Ελληνοκύπριους “κατοχική δύναμη στην Κύπρο και όχι τον τουρκικό στρατό”. Ούτε καν η παράνομη – προκλητική επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενα αρχές Σεπτεμβρίου, αλλά ούτε και η επίσκεψη του γνωστού Νταβούτογλου που πραγματοποιείται σήμερα, είναι ικανές να ματαιώσουν τις συνομιλίες.

Απορούμε, με όλα τα προαναφερόμενα, ο κοινοτάρχης μας, Νίκος Ανανστασιάδης, που είδε το καλό κλίμα που πρέπει να υπάρχει για να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις; Με αυτούς που έχουν σαφέστατες βλέψεις για πλήρη τουρκοποίηση του νησιού προσπαθεί να βρει μία λύση για δήθεν συμβίωση; Ποιά άλλη πρόκληση περιμένει για να αποχωρήσει τάχιστα από τις συνομιλίες;

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καταδικάζει με τον πιο επαχθή τρόπο τις συνομιλίες, που σαφέστατα έχουν στόχο και σκοπό να κατακρεουργήσουν το Κυπριακό Πρόβλημα.

Πρέπει επιτέλους να χαράξουμε μια νέα γραμμή λύσης του Κυπριακού, μακριά από την βάση λύση ομοσπονδίας. Είναι καιρός να στηριχθούμε στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, 541 και 550 και να διεκδικήσουμε επιτέλους την Απελευθέρωση του νησιού μας.

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)