Μεγάλα προβλήματα φέρεται να προκαλεί η Εθνική και Λαϊκή δράση του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.). Μετά το παραλήρημα του Φούλλη που τις προηγούμενες μέρες κοιμόταν και ξυπνούσε σκεπτόμενος το πως θα σταματήσει τους Εθνικιστές, τώρα στην αντεπίθεση πέρασε ο έτερος υποτακτικός του κεφαλαίου, Άντρος Κυπριανού.

Σε ομιλία του επ’ ευκαιρίας της επετείου του Πολυτεχνείου (γνωρίζεις Άντρο ότι η ΚΝΕ μιλούσε για πράκτορες της ΚΥΠ μέσα στο Πολυτεχνείο;) έριξε την χολή του κατά του Κινήματός μας. Αρχικά, ξέσπασε με ένα αναχρονιστικό λογύδριο περί φασιστικών καθεστώτων τα οποία είναι αντικομμουνιστικά όπως το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.). Η αλήθεια είναι πως η Ιδεολογία του Λαϊκού Εθνικισμού είναι κατά της αρρωστημένης ιδεολογίας που ονομάζεται κομμουνισμός, αλλά δεν μπορεί κανείς να μας κατηγορήσει για αυτό, γιατί την ίδια άποψη έχουμε και για την έτερη ιδεολογία του νεοφιλελευθερισμού. Ξέχασε να αναφέρει ο κ. Κυπριανού, αφού θέλει να μιλήσουμε ιδεολογικά, και τον αντιπλουτοκρατικό χαρακτήρα του Κινήματός μας. Βεβαίως δεν νομίζουμε ο πολυαγαπημένος μας Άντρος να θέλει να μπούμε σε ιδεολογική συζήτηση, γιατί θα τρίζουν κυριολεκτικά τα κόκκαλα του Μαρξ.

Όσο για τα περί μισαλλόδοξου και φανατισμένου χαρακτήρα, μόνο τον γέλωτα μπορεί να μας προκαλέσει. Τα ορφανά του Στάλιν που μισούν και επιθυμούν την ολοκληρωτική καταστροφή όποιου εναντιώνεται στις άθλιες ιδέες τους μιλούν για μισαλλοδοξία. Μιλούν για φανατισμό κόμματα τα οποία βάζουν τσοπαναραίους καθηγητές – τους γνωστούς ινστρούχτορες- για να κάνουν πλύση εγκεφάλου σε μικρά παιδιά. 

Ασφαλώς, στην συνέχεια ξεχνά ιδεολογίες και πάθη και καλεί ΟΛΕΣ τις πολιτικές δυνάμεις να συστρατευθούν κατά των Εθνικιστών. Μάλιστα, κατηγορεί όλους τους άλλους ότι έδειξαν ανοχή στο Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) γιατί ουσιαστικά ήταν το μόνο που πολεμούσε στην πραγματικότητα την άθλια διακυβέρνηση Χριστόφια. Για να διευκολύνουμε τον Άντρο μας, απλά να του αναφέρουμε πως “φταίει” ΚΑΙ το ΑΚΕΛ για την άνοδο του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) και αυτό γιατί πρόδωσε το αίμα και τον ιδρώτα των εργατών, που πλέον στηρίζουν την μοναδική γνήσια Λαϊκή φωνή της Κύπρου.

Κλείνοντας, αναμασά την χιλιοειπωμένη τσίχλα του νεοφασισμού (υπάρχει και παλαιοφασισμός σύντροφε;) που μόνο γέλιο μπορούν να προκαλέσουν στους αναγνώστες. 

Όσο για το ποιά είναι “η δική μας και ποια η δική σας Ελλάδα” απλά να πούμε στον σύντροφο…made in USA πως η Ελλάδα είναι μία και δεν χωρίζεται σε δική σου και δική μου. Είναι η Ελλάδα του Λεωνίδα, του Θεμιστοκλή, του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, του Καραϊσκάκη και του Κολοκοτρώνη, η Ελλάδα του Παύλου Μελά και των Μακεδονομάχων, του Συνταγματάρχη Δαβάκη, του Γεώργιου Γρίβα, του Αυξεντίου, του Μάτση και του Παλληκαρίδη, η Ελλάδα του Ντερτιλή, του Λοχαγού Σταυριανάκου, του Ισάακ και του Σολωμού. Η Ελλάδα που προδώσατε το 1940, το 1955, το 1974 και πουλάτε μέχρι σήμερα! Αυτή είναι η Ελλάδα, για αυτήν αγωνιζόμαστε και να ξέρετε πως είστε πολύ μικροί για να μας σταματήσετε! 

Σωτήρης Ιωάννου Μέτωπο ΝεολαίαςΕθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)