Οι Τούρκοι με αλλεπάλληλες προκλητικές ενέργειες στοχοποιούν από Ζουράφα μέχρι Καστελόριζο, περιοχές που επί της ουσίας καθορίζουν την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο και κυριολεκτικά τοποθετούν τα όρια της ελληνικής ΑΟΖ. 

Τριάντα συνολικές παραβιάσεις σε μια μέρα! και… ο Ευάγγελος Βενιζέλος, Υπουργός Εξωτερικών εάν το θυμάται, ο ίδιος προτιμάει να αυτοπροσδιορίζεται ως αναπληρωτής πρωθυπουργός, έχει αφιερωθεί στα οράματα του, περί πέμπτης φάλαγγας που τον εμποδίζει να βγει από την κρίση.

Είναι σαφέστατο πως η Άγκυρα τραβάει την κατάσταση στα άκρα προσπαθώντας να προκαλέσει θερμό επεισόδιο και στη συνέχεια να απαιτήσει συνδιαχείρηση των ενεργειακών κοιτασμάτων.

Στο μεταξύ, στέλεχος του Λιμενικού στη Θράκη δηλώνει πως δόθηκε εντολή σε πλωτά περιπολικά του Σώματος να υποχωρήσουν από την περιοχή της Ζουράφας αγνοώντας την πληθώρα διαμαρτυριών των αλιέων της περιοχής για την συστηματική παρουσία Τούρκων, συμπεριλαμβανομένης και τουρκικής ακτοφυλακής, κοντά στη βραχονησίδα και εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Δεδομένου και του γεγονότος ότι τα διεθνή ύδατα μεταξύ Καστελόριζου και Κύπρου έχουν δεσμευτεί από τους Τούρκους για την πραγματοποίηση αεροναυτικών γυμνασίων, οι Ελληνικές Δυνάμεις βρίσκονται σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού με πιθανότατο το σενάριο πρόκλησης επεισοδίου και αμφισβήτησης της εθνικής κυριαρχίας Ελλάδας και Κύπρου.

Η αυξημένη κινητικότητα των Τούρκων σίγουρα προβληματίζει Αθήνα και Λευκωσία. Πέραν των προβληματισμών όμως, πρέπει να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα και να υπάρξουν έντονες κινητοποιήσεις για να μπει ένα φρένο στην ανεξέλεγκτη φόρα που πήρε η Τουρκία με τις ευλογίες των κυβερνήσεων Ελλάδας και Κύπρου. 

Προκειμένου να κερδίσετε την εύνοια των εταίρων καταπατάτε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και επιτρέπετε στους Τούρκους να ξεσαλώνουν στα εθνικά χωρικά μας ύδατα μπροστά στα μάτια μας, καταργώντας κάθε ίχνος εθνικής αξιοπρέπειας.