Νέο πλοιάριο που μετέφερε λαθρομετανάστες, από τουρκικό λιμάνι, έφθασε χθες στον κατεχόμενο Λιμνίτη, από όπου πέρασαν στις ελεύθερες περιοχές.

Το γεγονός ότι η Λιμενική Αστυνομία συνέλαβε πλοιάριο με Τούρκους διακινητές, πριν αυτό απομακρυνθεί από τα κυπριακά χωρικά ύδατα επιστρέφοντας στη βάση του, επιβεβαιώνει πλήρως το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) για την αναγκαιότητα άμεσης λήψης μέτρων, αφού υπάρχει οργανωμένο σχέδιο.

Ως Παράταξη στηρίζουμε πλήρως τα αιτήματα των κατοίκων της Τηλλυρίας, οι οποίοι ζητούν δημιουργία κτιριακής υποδομής της Λιμενικής Αστυνομίας στο λιμανάκι του Πύργου, καθώς και την ενίσχυση του διαμερίσματος Τηλλυρίας με μεγαλύτερο σκάφος της δύναμης για να υπάρχει μεγαλύτερη αποτρεπτική ικανότητα σε παρόμοιες υποθέσεις.

Την ίδια στιγμή, απαιτούμε από την Κυβέρνηση όπως εξετάσει το πακέτο των προτάσεων που μόνο το ΕΛΑΜ έχει καταθέσει επίσημα, για εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης μεταναστευτικής πολιτικής, ενώ θα πρέπει άμεσα να κινηθεί προς την Ευρώπη ζητώντας αποκοπή των κονδυλίων που δίνονται στην Τουρκία για το μεταναστευτικό, εφαρμόζοντας ταυτόχρονα τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ για απελάσεις όλων των παρανόμων μεταναστών.

Τρόποι αποτροπής αφίξεων των λαθρομεταναστών και αυστηροποίησης της νομοθεσίας υπάρχουν. Δυστυχώς, αυτό που υπολείπεται είναι η πολιτική βούληση.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)