Τα ψέματα έχουν τελειώσει. Η κύπρος βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο λόγω του δημογραφικού προβλήματος που προκύπτει από την συνεχή και μαζική άφιξη λαθρομεταναστών στο νησί.

Μόνο αυτή την εβδομάδα έχουν έρθει στο νησί μας συνολικά 37 λαθρομετανάστες από τους οποίους οι 24 ήρθαν από τον Ακάμα και οι υπόλοιποι 13 από τα κατεχόμενα μέσω των οδοφραγμάτων. Εάν μέσα σε δυο ημέρες έχουν έρθει στο νησί μας περίπου 40 λαθρομετανάστες σκεφτείτε πόσοι έχουν έρθει μέχρι σήμερα και πόσο επικίνδυνο δημογραφικά είναι αυτό πλέον για ένα μικρό νησί όπως η Κύπρος.

Η δημογραφία είναι στην ουσία μια κοινωνική επιστήμη, η οποία έχει ως αντικείμενο τη διαχρονική, γεωγραφική και σύγχρονη μελέτη του πληθυσμού, με στόχο την περιγραφή, ανάλυση και επεξήγηση των οικονομικών, κοινωνικών και φυσικών αιτίων και αποτελεσμάτων που συνδέονται με το μέγεθος, τη δομή και την εξέλιξη των φαινομένων του πληθυσμού και αυτό έχει άμεση σχέση κυρίως με την άφιξη λαθρομεταναστών σε ένα νησί όπως η Κύπρος που μόλις και φθάνει τους 800 χιλιάδες ως εγχώριος πληθυσμός.

Ασφαλώς με την μαζική άφιξη λαθρομεταναστών δημιουργούνται αλυσιδωτά προβλήματα ξεκινώντας από κινδύνους για την δημόσια υγεία, την αλλοίωση πληθυσμού, αλλά και τα οικονομικά δεδομένα που επιβαρύνουν τον εγχώριο πληθυσμό και τον κρατικό προυπολογισμό για την συντήρηση καταλυμάτων για τους λαθρομετανάστες. Αυτό σε πρώτη φάση, διότι σε δεύτερη φάση, εάν όλοι αυτοί οι λαθρομετανάστες δεν απελαθούν τότε θα υπάρξουν νέες αλυσιδωτές επιπλοκές, αφού θα έχουμε να κάνουμε με την παραμονή τους στο νησί που προυποθέτει νέους προυπολογισμούς, εξεύρεση γης για την διαμονή τους, σχολεία και γενικότερα τον μεγάλο κίνδυνο που θα προκύψει από την δημογραφική αλλοίωση του πληθυσμού στο νησί.

Στην περίπτωση της άφιξης λαθρομεταναστών από τον Ακάμα με ταχύπλοο η Αστυνομία συνέλαβε τον διακινητή, ο οποίος τελικά είχε άμεση σχέση με Τούρκους διακινητές. Ανάμεσα στους 24 λαθρομετανάστες ήταν και 3 Σύριοι οι οποίοι είχαν απελαθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία και τελικά μας ήρθαν ξανά.