Μέσω της μεταφοράς νερού από την Τουρκία ο προκλητικός Τούρκος «πρέσβης» στo ψευδοκράτος, Χαλίλ Ιμπραχίμ Ακτσιά επιθυμεί να εμπλέξει και την ελεύθερη Κύπρο στο «κόλπο» με την σύνδεση της Κύπρου με την Τουρκία, καθώς σύμφωνα με το πλάνο του Ακτσιά σε περίπτωση (ξεπου)λύσης το νερό που θα έρχεται στην Κύπρο θα δίνεται και στην «ελληνική κοινότητα». Συνεχίζοντας ο Τούρκος ψευδο-πρέσβης υποστήριξε πως αν στα πλαίσια του έργου για μεταφορά νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα συμπεριληφθεί η ύδρευση – άρδευση της «νότιας Κύπρου» τότε το έργο θα αποκτήσει μια νέα δυναμική.    

Κλείνοντας ο προκλητικός Τούρκος ψευδο-πρέσβης  δήλωσε πως με τη σύνδεση Τουρκίας – ψευδοκράτους, «οι τουρκοκύπριοι θα είναι μόνιμοι στο νησί και το μέλλον τους θα διασφαλίζεται, γι’ αυτό όσοι θεωρούν ότι οι τουρκοκύπριοι είναι προσωρινοί εδώ ας αλλάξουν τις προσδοκίες τους».

Οι Τούρκοι ζουν με την προσδοκία και το όνειρο να προσαρτήσουν την Κύπρο στην Τουρκία, γι’ αυτό συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό να συνδέουν με κάθε πιθανό τρόπο την Ελληνική μεγαλόνησο με την Τουρκία. Οι ραγιάδες και πουλημένοι πολιτικάντηδες, οι οποίοι έχουν υποκύψει αμέτρητες φορές στις ορέξεις των Τούρκων είναι ικανοί να δεχτούν και αυτή την αίσχιστη σύνδεση της Τουρκίας με την Κύπρο. Ας το καταλάβουν οι μειοδότες πολιτικάντηδες πως η Κύπρος ΔΕΝ πωλείται στους Τούρκους γιατί το χώμα της έχει ποτιστεί με το αίμα Ελλήνων ηρώων που πέθαναν για την Ελληνικότητα του νησιού.