Στα κατάμεστα γραφεία της Κ.Ο. Πάφου την Παρασκευή 28/03/14 φίλοι και συναγωνιστές του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) αλλά και άλλοι συμπατριώτες μας που άρχισαν να αφυπνίζονται και να ανησυχούν για τα τεκταινόμενα στην Κύπρο τόσο στο Εθνικό όσο και στην οικονομία και στην κοινωνία, είχαν μια αξιόλογη και ενδιαφέρουσα  ενημερώσει και συμμέτοχη στην όλη συγκέντρωση και συζήτηση. Έναρξη έγινε με εθνικοθρησκευτικού περιεχομένου ομιλία από τον συναγωνιστή Μάριο Σάββα και στην συνέχεια ακολούθησαν ομιλίες για την 1η Απριλίου 1955 επέτειο της έναρξης του ενόπλου απελευθερωτικού αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. κατά της Αγγλικής τυρανίας. Πρώτα από τον Κυριάκο Σάββα εκ μέρους του Μετώπου Νεολαίας και στη συνέχεια από τον συναγωνιστή Άδωνι Χαραλαμπίδη.

Στις ομιλίες αναφέρθηκαν οι αξίες και τα ιδεώδη των Ελλήνων της Κύπρου κατά την εποχή εκείνη, τα αγνά Ελληνικά νιάτα που υπό τις διαταγές και οδηγίες του Αθάνατου Αρχηγού Διγενή κατάφεραν σε λίγο χρόνο από άπειρα αμούστακα παιδιά να γιγαντωθούν μέσα από την έμπνευση και την ικανότητα του Αρχηγού και με απαράμιλλο θάρρος και αυτοθυσία να γονατίσουν την πανίσχυρη Βρετανική Αυτοκρατορία. Με τη δύναμη της πίστης στο δίκαιο του αγώνα για Ελευθερία και με όνειρο και σκοπό την Ένωση με την Μάνα Ελλάδα, όλοι σχεδόν οι Κύπριοι αγκάλιασαν την ιερή αυτή  προσπάθεια δείχνοντας με τις θυσίες τους και την αγάπη τους προς την πατρίδα ότι μπορούσαν να κατορθώσουν το ακατόρθωτο. Ο σκοπός τόσο κοντά στο  να επετεύχθη  τελικά δυστυχώς προδόθηκε από τις πολιτικές ηγεσίες Κύπρου και Ελλάδας προσφέροντας σ’αυτόν τον λαό που τόσο γενναία αγωνίστηκε θυσιάζοντας τα πάντα στον βωμό της Ελευθερίας και της ενώσεως τις επαίσχυντες συμφωνίες Ζυρίχης Λονδίνου και τα μύρια κακά που ακολούθησαν αυτές. Αντί η Νίκη περήφανη να θριάμβευση όπως άξιζε οδηγώντας την αιματοβαμμένη κόρη στην αγκαλιά της στοργικής μάνας χτυπήθηκε ύπουλα και δόλια και δυστυχώς η Κύπρος μας δήθεν Ελεύθερη σύρθηκε και πάλι πίσω στα σκοτεινά μονοπάτια που οδηγούσαν ξανά στα σκλαβοπάζαρα των Εγγλέζων και των Οθωμανών με κάλυψη μια ψεύτικη και εύθραυστη ανεξαρτησία. Για τους γνήσιους Έλληνες και όλους εμάς τους Εθνικιστές ο αγώνας συνεχίζεται και θα συνεχίζεται μέχρι του τελικού στόχου και σκοπού γιατί τίποτα δεν μπορεί να ξεχαστεί και γιατί το αίμα των σκοτωμένων παλικαριών της Ε.Ο.Κ.Α. και τόσων άλλων, πρέπει να πάρει το αντίτιμο του και αυτό δεν είναι άλλο παρά μόνο η Ελευθερία και η Ένωση με τον Εθνικό κορμό με μια Ελλάδα Ελληνική, περήφανη και αντάξια των ενδόξων μας προγονών.                                                                        

Στη συνέχεια έγινε ανάλυση από τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), Μιχαλάκη Μιχαήλ σχετικά με τα πρόσφατα γεγονότα στη Λεμεσό με την  παρουσία του τουρκοκύπριου Μεχμέτ Αλι Ταλάτ σε συγκέντρωση υποτελών όπου θα επεδείκνυε τα καλά από μια τελική λύση του Κυπριακού συμφώνα πάντοτε με την άποψη του και σίγουρα τα καθαρά συμφέροντα της Άγκυρας. Απόψεις κατακτητού που επιβάλει σε κατακτημένους καθ όλα άδικες και ασυμβίβαστες με τις βασικές ελευθερίες και τα δικαιώματα του ανθρώπου και των Ελλήνων νομίμων κατοίκων της Κύπρου. Ο πρώην ηγέτης των τουρκοκύπριων κατηγορείται από Έλληνες της Κύπρου με μαρτυρίες ότι κατά τις μέρες της βάρβαρης τούρκικης εισβολής διατέλεσε ανακριτής και βασανιστής και φέρεται να εμπλέκεται και να γνωρίζει περί της εξαφάνισης αιχμαλώτων στην Κερύνεια καθώς και άλλων εγκλημάτων πολέμου. Ένας τούρκος μέλος της ΤΜΤ από τα δεκαέξι του, που ακολούθως  υπηρέτησε στον πόλεμο με τον βαθμό του εφέδρου ανθυπολοχαγού και που έπρεπε να είναι επικηρυγμένος και να συλληφθεί για εγκλήματα πολέμου και όχι προσκεκλημένος στις ελεύθερες περιοχές να προπαγανδίζει υπέρ των συμφερόντων της Τουρκίας.   

Ακολούθως  ο υπεύθυνος επαρχίας Πάφου Πέτρος Κουντουρέσιης συνέχισε τονίζοντας ότι ο δοξασμένος αγώνας της Ε.Ο.Κ.Α. μας βρίσκει συνεχιστές του και μόνους εναντίων όλων στις δύσκολες, προδοτικές και ανήθικες μέρες που περνούμε σαν Έλληνες της Κύπρου και ότι κάθε τουρκοπροσκυνημένος και κάθε προσπάθεια ξεπουλήματος της πατρίδας θα μας βρίσκει μπροστά σαν ένα ατσάλινο τείχος άμυνας και αναχαίτισης και ότι η καθαρή Ελληνική μας  ψυχή δεν θα πάψει να αγωνίζεται για τα δίκαια του λαού μας τόσο στα Εθνικά θέματα όσο και στα θέματα της σκόπιμης και εγκληματικής  εξαθλίωσης και φτώχειας που διαιωνίζεται μέρα με μέρα ανάμεσα μας. Όλα τα κόμματα και κυβερνήσεις φέρουν πλήρη και απόλυτα την ευθύνη ενώ οι ίδιοι συνεχίζουν να απολαμβάνουν χλιδάτη ζωή χωρίς να τους απασχολούν τα καθημερινά και αυξανόμενα προβλήματα του απλού πολίτη. Απαίτηση μας είπε είναι η τιμωρία κάθε κλεφτή και συνωμότη που εσκεμμένα και με προσωπικό συμφέρον άφησε να εξελιχτούν τα πράγματα ως έχουν και η σωτηρία του απλού κόσμου από την αδιέξοδο και την απελπισία στην οποία έχει οδηγηθεί .

Τέλος επεσήμανε ότι  ψεύτικες και συκοφαντικές δηλώσεις διαφόρων δεν περνούν γιατί ο κόσμος έχει αρχίσει να ξυπνά και να ξεχωρίζει την αλήθεια από το ψέμα. Κιτρινοφυλλάδες καθώς και τηλεοπτικά και άλλα προγράμματα με συκοφαντίες και λασπολογίες κατά του Εθνικιστικού Κινήματος δεν μας λυγίζουν γιατί η πιστή μας, η καθαρή αλήθεια και η γνήσια αγάπη μας προς την πατρίδα είναι η αστείρευτη πηγή της δύναμης μας στον ανιδιοτελή αγώνα που διεξάγουμε.

Kiriakos-Savva ce0d9

Adwnis-Xaralampidis d857a

Mixalis-Mixail c6ede