Διημερίδα ΠΟΠΟ με Θέμα:

«Το δημογραφικό ως Εθνικό πρόβλημα»

Παγκύπρια Οργάνωση Πενταμελούς Οικογένειας (Π.Ο.Π.Ο.)

Έντιμε πρόεδρε της Π.Ο.Π.Ο. ,

Αγαπητοί σύνεδροι,

Κυρίες και κύριοι,

Ας σταθούμε σ’ ένα κείμενο πολιτικής σκέψης: «Ανδρες γαρ πόλις, και ου τείχη ουδέ νήες ανδρών κεναί». Δηλαδή,  Η ισχύς της πόλης είναι οι άντρες και όχι τα τείχη ούτε τα άδεια πλοία. Λέει ο στρατηγός Νικίας προς τους αποκαρδιωμένους Αθηναίους, στην ολέθρια εκστρατεία της Σικελίας.

Κάθε γενιά για να αναπαραχθεί χρειάζεται κατ’ ελάχιστον 2.1 (δείκτης γεννητικότητας / total fertility rate) παιδιά κατά μέσο όρο ανά γυναίκα, η ελληνική οικογένεια της Κύπρου όσο και στην Ελλάδα σύμφωνα με μετρήσεις πριν από την κρίση γεννά 1.3, αριθμός εφιαλτικά χαμηλός–που έχει γίνει σήμερα κυριολεκτικά επικίνδυνος. Οι θάνατοι σήμερα είναι περισσότεροι από τις γεννήσεις.

Τα οικονομικά προβλήματα, η αδυναμία διατήρησης κοινωνικού κράτους με ένα ασύμμετρα περιορισμένο πληθυσμό νέων εργαζομένων που θα καλείται να σιτίζει με την εργασία του έναν ασύμμετρα εκτεταμένο αριθμό συνταξιούχων πολιτών. Η μαζική μετανάστευση των πιο δυναμικών στοιχείων της νεολαίας στο εξωτερικό και η παραμονή τους εκεί αδυνατίζει την παραγωγική οικονομία και την ανταγωνιστικότητα της χώρας. Η ανεξέλεγκτη είσοδος αλλοεθνών και ιδιαίτερα μουσουλμάνων στην ελληνική κοινωνία της Κύπρου θα αποδεικνύεται ολοένα και μεγαλύτερη. Πέρα από τον καθαρά αριθμητικό παράγοντα, μια ηττημένη κοινωνία που έχει πάρει την «κάτω βόλτα» δεν προσφέρει κίνητρα αλλά αντικίνητρα για την υιοθέτηση της εθνικής της ταυτότητας, θα παραχωρεί ολοένα και περισσότερο χώρο στους μετανάστες. Μετανάστες που απλώς δεν θα έχουν λόγο να ενσωματωθούν σε μια ηττώμενη, ελαχιστοποιούμενη κοινωνία, μια κοινωνία παρακμιακών.

Ή ενοχοποίηση  τις  τελευταίες  δεκαετίες,  των  εθνικών  μας  συμβόλων, τού πατριωτισμού, της  συνέχειας  της  ιστορίας  μας, της ορθόδοξης πίστης,  της  προάσπισης  της γλώσσας, το  χτύπημα στο φρόνημα, στην  αυτοπεποίθηση και  την περηφάνια της ελληνικότητας του λαού μας, δηλαδή  στην  ταυτότητα, προηγήθηκε  της  οικονομικής  καταστροφής.

Κυρίες και κύριοι,

Ενώ η πλειοψηφία των Ελληνίδων της Κύπρου θα ήθελαν να κάνουν 2 και 3 παιδιά, λόγω της οικονομικής δυσχέρειας, γεννούν ακριβώς τα μισά.

Το κόστος κύησης και ανατροφής, η δυσκολία της ανατροφής των παιδιών, η απουσία δημοσίου χώρου και σχετικής κρατικής μέριμνας για παιδιά, το ενίοτε προβληματικό καθεστώς των αδειών μητρότητας στον ιδιωτικό τομέα και ένα πλήθος άλλων παραγόντων οδηγεί τη νέα κυπριακή οικογένεια στην επιλογή της μη τεκνοποιίας, επιλογή συνήθως ριζικά αντίθετη με τις επιθυμίες της. Το κράτος θεωρεί ασύμφορο οικονομικά της τεκνοποίηση ελληνόπουλων και προτιμά χωρίς αιδώ να προωθεί την αντικατάσταση τους με νέους μετανάστες, λαθραίους και μη που στοιχίζουν λιγότερα. Η προπαγανδιστική απεικόνιση των πολυτέκνων σαν αδύναμη και με πολλές δυσκολίες τάξη που παρουσιάζεται από αρκετά ΜΜΕ καλλιεργεί το αντικίνητρο για πολλούς νέους να δημιουργήσουν μεγάλη οικογένεια.

Η δημογραφική συρρίκνωση δυσχεραίνει την προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, αφού περιοχές με τον «εποικισμό» θα ανατρέπονται οι πληθυσμιακές ισορροπίες στην εκάστοτε ακριτική περιοχή, στην ύπαιθρο καθώς επίσης στις «γκετοποιημένες» αστικές περιοχές. Αυτή η συρρίκνωση θα δημιουργήσει πλέον σοβαρά κοινωνικά προβλήματα, αναρχία, περεταίρω υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών της χώρας και κοινωνικό αποκλεισμό της τρίτης ηλικίας των Ελλήνων της Κύπρου.

Η κυβέρνηση είναι ανίκανη να αντιμετωπίσει το σημαντικότατο εθνικό πρόβλημα της υπογεννητικότητας και της αντικατάστασης των Ελλήνων με μετανάστες και φιλοτουρκικά και αμιγώς τουρκικά φύλα, αγνοώντας να θέσει επί τάπητος τις εθνικές προτεραιότητες που θα κρίνουν την ύπαρξη ή την ανυπαρξία του έθνους μας και του λαού μας, αν η light πολιτική και το lifestyle  έχουν αντικαταστήσει τόσο πολύ την ουσία και έχουν διαβρώσει τόσο πολύ τις συνειδήσεις του πολιτικού κόσμου. Εάν τα προβλήματα της μακροπρόθεσμης συλλογικής επιβίωσης τους αφήνουν αδιάφορους αφού οι ψήφοι έχουν περισσότερη σημασία από τις ψυχές, τότε η διαδικασία είναι σίγουρα τερματική και αναπόφευκτη.

Ως αντίδραση, πρέπει πρώτα από όλα να αναγνωρίσουμε το πρόβλημα και να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας, να ξεπεραστεί το σύνδρομο του «αντιρατσισμού» που έχει σχεδόν επιβληθεί στους πολίτες. Σήμερα εάν κάποιος ελεύθερα πει την γνώμη του για την μετανάστευση αμέσως περιθωριοποιείται. Η «ισλαμοφοβία» θεωρείται κακή αλλά η «Χριστιανοφοβία» θεωρείται πρόοδος. Η πρόσφατη προτροπή του Ερτογάν στους τούρκους που διαμένουν στην Ευρώπη να τεκνοποιούν 4-5 παιδιά είναι σαφής ένδειξη ότι η Ευρώπη βρίσκεται υπό ομηρία, για εμάς χιλιοστή επιβεβαίωση για το τι μας περιμένει.

Σε ένα πραγματικά καυστικό κήρυγμα το 2015, ο κορυφαίος ιμάμης στην Ιερουσαλήμ καλεί για να ξεκινήσουν γενοκτονία μέσα στην Ευρώπη με το… βιολογικό τζιχάντ!

Μιλώντας στο τζαμί της Al-Aqsa στην Ιερουσαλήμ, ο ιμάμης Ayed δήλωσε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες τώρα ανοίγουν το «κόκκινο χαλί» υποδοχής για τους μετανάστες όχι γιατί είναι συμπονετικές, αλλά επειδή η Ευρώπη βρίσκεται σε μεγάλη ανάγκη για μια καινούργια πηγή εργασίας.

Περίγραψε το μέλλον της Ευρώπης κάτω από την κυριαρχία των μουσουλμάνων, που καταφθάνουν μιλιούνια στην Γηραιά Ήπειρο. «Σύντομα θα τους τσαλαπατήσουμε, με τη θέληση του Αλλάχ. Η Ευρώπη έχει παλιώσει και έχει γίνει υπέργηρη και χρειάζεται ανθρώπινη ενίσχυση. Εμείς θα τους δώσουμε γονιμότητα! Θα αναθρέψουμε τα παιδιά της γιατί θα κατακτήσουμε τις χώρες τους!». Σίγουρα όπως ανέκραξε και ο ιμάμης της Ιερουσαλήμ, αν δεν συνέρθουμε και συνειδητοποιήσουμε τι γίνεται, το μέλλον μας θα είναι κάτω από την ημισέληνο σε ένα χώρο που έριξε ποταμούς αίματος και στεφανώθηκε με χιλιάδες μάρτυρες για να απαλλαχτεί από τον τουρκικό ζυγό.

Η κοινωνία σε Κύπρο και Ελλάδα βρίσκεται σε παρακμή. Γερνάει με ραγδαίους ρυθμούς δημογραφικά και ασχολείται κυρίως με το πώς θα συντηρηθούν οι ανεδαφικά υψηλές συντάξεις σε σχέση με τα αποθέματα των ασφαλιστικών ταμείων και τις δυνατότητες της οικονομίας. Η Ε.Ε. βλέπει ότι το κόστος ανατροφής ενός Ευρωπαίου πολίτη, στοιχίζει περίπου 100.000 ευρώ μέχρι την ενηλικίωση του και την εισαγωγή του στην αγορά εργασίας, ενώ με την προσθήκη μεταναστών μπορούν να δημιουργήσουν φθηνότερα εργατικά χέρια για τις πολυεθνικές και το ντόπιο κεφάλαιο, όλα εις βάρος των Ευρωπαίων γηγενών πολιτών που εξαφανίζονται. Βλέπουμε στην Ευρώπη σήμερα, χώρες όπως είναι η Σουηδία όπου υπολογίζεται μέχρι το 2050 πέραν του 50% του συνόλου του πληθυσμού να είναι μουσουλμάνοι, στη Γαλλία πάνω από το 30% και στην Ελλάδα πέραν του 40%.  Σήμερα η Κύπρος είναι η πρωταθλήτρια στον λαθροεποικισμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Στα κατεχόμενα υπάρχουν πέραν των 500,000 Τούρκων και από τους 850,000 που βρίσκονται στη ελεύθερη Κύπρο  οι 300,000 σχεδόν είναι αλλοεθνείς.  Έτσι για να έχουν γνώση οι συμπατριώτες μας, οι Έλληνες της Κύπρου σήμερα αριθμούν μόνο 575,000.

Αυτό βοηθά και το σχέδιο εποίκισης του νησιού που εφαρμόζουν οι Τούρκοι με τουρκογενείς πληθυσμούς στη επικράτεια της Κ.Δ. μέσω της λαθρομετανάστευσης. Όταν καταφέρουν μετά από μια ομοσπονδιακή διευθέτηση του κυπριακού να έχουν πληθυσμιακή επάρκεια, τότε αυτοί θα προχωρήσουν να διεκδικήσουν αυτοδιάθεση  και ενοποίηση με τη Τουρκία και το εθνικό ξεκαθάρισμα των Ελλήνων.  Όπως αντιλαμβάνεστε, το μέλλον για τους Έλληνες της Κύπρου είναι δυσοίωνο και αν δεν το αντιληφθούμε έγκαιρα για να λάβουμε μέτρα θα είμαστε καταδικασμένοι. Επιβάλλεται η παραχώρηση κινήτρων για καταπολέμηση της υπογεννητικότητας, άμεσα το κλείσιμο των οδοφραγμάτων, ουσιαστική μεταναστευτική πολιτική, καταπολέμηση της υπογεννητικότητας,  ανάπτυξη του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, ενίσχυση της ασφάλειας της χώρας τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά, διασφάλιση και ανάπτυξη των πυλώνων του Έθνους μας, Εκκλησία, Παιδεία, Ιστορία, Γλώσσα, Οικογένεια,  για να μην βρεθούμε σύντομα αντιμέτωποι με αφανισμό.

Είναι ξεκάθαρο ότι η δημογραφική πυραμίδα που κάποτε στο πάνω διάζωμα βρίσκονταν οι γηραιότεροι, στο μεγάλο μεσαίο κομμάτι η εργαζόμενη μερίδα και οι νέοι και στο κάτω διάζωμα τα παιδιά έχει ανατραπεί επικίνδυνα, με τους αφηγητές της παγκοσμιοποίησης της οποίας στηρίζουν αριστεροί και φιλελεύθεροι, η μετανάστευση θα επιλύσει το δημογραφικό, δηλαδή  σταδιακά θα μας αντικαταστήσουν για να μπορούν να καλύπτονται τα δημοσιονομικά κενά, οι ανάγκες της οικονομίας σε εργαζόμενους και οι καταναλωτές για τις μεγάλες επιχειρήσεις. Η μοναδική έννοια του συστήματος που μας κυβερνά εδώ και δεκαετίες είναι το μέγιστο κέρδος με το χαμηλότερο κόστος, αδιαφορώντας για το ποιοι θα κατοικούν σ’αυτόν το τόπο σε μερικές δεκαετίες, φτάνει οι επιχειρήσεις να προοδεύουν και το κράτος να λειτουργεί.

Αγαπητοί σύνεδροι,

Για την αντιμετώπιση αυτής της δημογραφικής βόμβας, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ) προτείνει τα πιο κάτω μέτρα:

1. Ανάσχεση των μεθοδεύσεων για την Ισλαμοποίηση της Κύπρου μέσω της λύσης Ομοσπονδίας. Ο πλέον εθνικός κίνδυνος που αν γίνει θα καταστήσει του Έλληνες της Κύπρου μειονότητα στην ίδια τους την πατρίδα.
2. Εφαρμογή μεταναστευτικής πολιτικής Εφαρμογή μίας εθνικής πολιτικής για την μετανάστευση που θα βάζει φραγμό στην αλλοίωση του πληθυσμού δια της ασύστολης ροής αλλοδαπών στην χώρα.
3. Αντιμετώπιση της Κοινωνικής κρίσης Η Πολιτεία υποχρεούται να διασφαλίζει σε κάθε οικογένεια τις βασικές προϋποθέσεις χωρίς τις οποίες η θέληση για περισσότερα παιδιά να μην είναι αντικίνητρο.
4. Προτεραιότητα στις προσλήψεις. Nα υπολογίζεται σοβαρά στις προσλήψεις σε θέση του Δημοσίου και του Iιδιωτικού τομέα, η οικογενειακή κατάσταση (αριθμός παιδιών, οικονομική κατάσταση) του υποψηφίου. Προτεραιότητα στον ελληνικό πληθυσμό της χώρας.
5. Δημιουργία δικτύου βρεφονηπιακών σταθμών Nα ιδρυθούν περισσότεροι βρεφονηπιακοί σταθμοί και να λειτουργούν με κατάλληλο προσωπικό και με ωράριο που εξυπηρετεί τις εργαζόμενες μητέρες. Nα προσφέρεται από το κράτος δωρεάν φύλαξη νηπίων σε οικογένειες με παιδιά κάτω των τριών ετών. Νηπιακοί και παιδικοί σταθμοί εντός των εγκαταστάσεων ιδιωτικών εταιρειών για διευκόλυνση των εργαζόμενων μητέρων με κίνητρα.
6. Αύξηση της άδειας μητρότητας Nα αυξηθεί η άδεια μητρότητας και να μειωθεί το ωράριο εργασίας, όπως στο Δημόσιο, για όλες τις εργαζόμενες μητέρες.

7. Επαναφορά του νόμου για τις εκτρώσεις Μία σιωπηλή γενοκτονία επιτελείται στην πατρίδα μας καθημερινά. Η νομοθεσία πρέπει να επιτρέπει την έκτρωση μόνο στις περιπτώσεις όπου η μητέρα διατρέχει σοβαρό κίνδυνο από τη συνέχιση της κύησης είτε να είναι προϊόν βιασμού.
8. Δωρεάν γη σε εγκαταλειμμένες αγροτικές περιοχές για ιδιοκατοίκηση Η στεγαστική αποκατάσταση της πολυμελής οικογένειας με δωρεάν γη, κάλυψη κόστους μελέτης και σχεδίων, επιστροφή ΦΠΑ και δωρεάν μεταβιβαστικών τελών. Μηδενικά στεγαστικά επιτόκια χωρίς κριτήρια.
9. Φορολογικό σύστημα πολυτέκνων να υπολογίζεται κατά κεφαλή Εφαρμογή ενός φορολογικού συστήματος που να αναγνωρίζει την οικογένεια ως φορολογική μονάδα. Όλα τα έσοδα των μελών της οικογένειας να αθροίζονται και αφού διαιρεθούν δια του αριθμού των μελών της οικογένειας μετά να φορολογείται το εισόδημα κάθε μέλους της
10. Τη σύσταση Μόνιμης Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για το δημογραφικό πρόβλημα όπως και υφυπουργείου Οικογένειας. Το δημογραφικό είναι εθνικό πρόβλημα και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται.
11. επιδότηση από το κράτος των εξόδων και των θεραπειών, ζευγαριών που δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν
12, Απαγόρευση της λειτουργίας καταστημάτων την Κυριακή, και ρύθμιση των ωραρίων των καταστημάτων τις υπόλοιπες ημέρες, με τέτοιο τρόπο που να ενισχύει τον θεσμό της οικογένειας.
13. Το 5% από τα έσοδα από τοις υδρογονάνθρακες να χρησιμοποιείται για την στήριξη του δημογραφικού, των πενταμελών και πολυμελών οικογενειών.
14. Να παραχωρείται το επίδομα τέκνου και για τους φοιτητές χωρίς κριτήρια
15. Λειτουργία ολοήμερων δημόσιων νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες
16 .Ευνοϊκή τιμολόγηση του νερού και δημοτικών τελών για τις πολυμελής οικογένειες .
17. Στήριξη της ελληνοκυπριακής οικογένειας, για κάθε παιδί που γεννιέται εφάπαξ χορηγία €10,000.
18. Τέλος η πενταμελής οικογένεια να θεωρείται πολύτεκνη οικογένεια και να απολαμβάνει ίση μεταχείριση.

Μάριος Βασιλείου
Α΄ Αντιπρόεδρος
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου
(Ε.ΛΑ.Μ.)