Την Τετάρτη 26/2 πραγματοποιήθηκε στα κατάμεστα Πολιτικά Γραφεία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Λευκωσίας Κύπρο Μάνουλο για τον Σταυραετό του Μαχαιρά, Γρηγόρη Αυξεντίου. Με περιγραφικό ύφος ανέλυσε μέσα από γεγονότα πτυχές της ζωής του, τον τρόπο δράσης, την ανεκτίμητη προσφορά του στον αγώνα της ΕΟΚΑ και περιέγραψε την ηρωική του θυσία και τον μαρτυρικό θάνατό του.

Εν συνεχεία, τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου, ο οποίος αφού εξήρε την θυσία του Γρηγόρη Αυξεντίου, υπογράμμισε ότι το Κίνημά μας τιμά μέσα από τον καθημερινό και αδιάκοπο του αγώνα την μνήμη του σταυραετού του Μαχαιρά.

Παράλληλα, αναφέρθηκε σε θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία, όπως  την γκετοποίηση των γειτονιών μας και την ανεξέλεγκτη εισροή παράνομων μεταναστών στην Κύπρο, ενώ ανέφερε πως το κίνημά μας από το 2008 έχει αναδείξει το εν λόγω θέμα, ασκώντας έντονες πιέσεις για εφαρμογή αυστηρής μεταναστευτικής πολιτικής.