Στα κατάμεστα πολιτικά γραφεία της Κεντρικής Οργάνωσης Λεμεσού οι παρευρισκόμενοι συναγωνιστές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την επικαιρότητα αλλά και να ακούσουν μια ενδιαφέρον ομιλία, επ’ ευκαιρίας της επετείου της Εθνικής παλιγγενεσίας του 1821. Αρχικά ο συναγωνιστής Ιωάννης Όσκης εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής Λεμεσού προέβη σε ανακοινώσεις για τις προσεχείς δράσεις και εκδηλώσεις του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου, που ένεκα της προεκλογικής περιόδου εντατικοποιούνται. Στη συνέχεια έκανε μια ανάλυση γύρω από το Κυπριακό χαρακτηρίζοντας προδοτικές τις εξελίξεις, ενώ κάλεσε όλο τον κόσμο να συσπειρωθεί γύρω από το Λαϊκό Εθνικιστικό κίνημα, παραινώντας τους να είναι συνεχώς ενήμεροι για τα τεκταινόμενα σε Κύπρο και Ελλάδα.

Εν συνεχεία ο συναγωνιστής Γιώργος, έκανε μια συγκλονιστική ομιλία, σχετικά με την Ελληνική επανάσταση του 1821, η οποία δεν είχε τον συνηθισμένο χαρακτήρα μιας ιστορικής ομιλίας, αφού δεν αρκέστηκε στην παράθεση ιστορικών γεγονότων. Ο συναγωνιστής τόνισε πως ο αγώνας του 1821 είναι πιο επίκαιρος παρά ποτέ, στην εποχή των σύγχρονων ραγιάδων και των μειοδοτών πολιτικάντηδων που τα ξεπούλησαν όλα στους ξένους και τους Τούρκους. Όπως είπε σήμερα που η Κύπρος ξεπουλιέται στους Τούρκους με την ομοσπονδία, η επανάσταση που έκαναν οι ήρωες του 1821 πρέπει να αποτελεί παράδειγμα αγώνα και θυσίας για όλους τους απανταχού Έλληνες, καθώς αυτή την δύσκολη στιγμή απαιτείται να διεκδικήσουμε τα δίκαια της πατρίδας μας.

Τέλος τον λόγο πήρε και πάλι ο συναγωνιστής Ιωάννης Όσκης, που εξήρε τον αγώνα του 1821, ενώ τόνισε πως τότε στις δύσκολες στιγμές που η φλόγα του αγώνα κινδύνευε να σβήσει λίγοι «τρελοί», με ηγέτη τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη που είπε το θρυλικό «Φωτιά και τσεκούρι στους τουρκοπροσκυνημένους», αναζωπύρωσαν την φλόγα του αγώνα. Στην Κύπρο του 2014 όπως είπε, οι λίγοι «τρελοί» είναι οι «ανεγκέφαλοι» νέοι του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), που καλούνται να κρατήσουν ψηλά τα λάβαρα του Ελληνισμού στην μαρτυρική Κύπρο.  

1 78476

2 c8a5b