Την Παρασκευή 31/01/14 οι συναγωνιστές στα Πολιτικά Γραφεία της Κεντρικής Οργάνωσης Λεμεσού, είχαν την τιμή να ακούσουν μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία για το τραγικό συμβάν των Ιμίων από την σκοπιά της ΕΥΠ. Ο συναγωνιστής Στράτος Καρανικολάου, ανέλυσε το πλάνο της ΕΥΠ, που ήταν ενήμερη για τα τουρκικά σχέδια. Με το ξέσπασμα της κρίσης, οι Έλληνες πράκτορες εισχώρησαν στα άδυτα του τουρκικού επιτελείου στρατού μελετώντας τις κινήσεις τους. Την ίδια στιγμή όμως ο πρωθυπουργός Σημίτης απαξίωσε τον αρχηγό της ΕΥΠ, αρνούμενος να συναντηθεί μαζί του.

Ο συναγωνιστής τόνισε πως αν οι αρμόδιοι λάμβαναν σοβαρά υπόψη την ΕΥΠ, τότε οι τούρκοι δεν θα πατούσαν στα Ίμια, δεν θα υποστέλλονταν η Ελληνική σημαία, δεν θα χρειάζονταν κανένας ανθέλληνας να ευχαριστήσει τους Αμερικάνους και δεν θα χρειαζόταν η θυσία τριών ΗΡΩΩΝ.

Το 1996 κάποιοι πρόδωσαν την Ελλάδα, αφήνοντας την έρμαιο στις ορέξεις της τουρκίας. Κάποιοι ξεπουλημένοι πολιτικάντηδες άφησαν τους Έλληνες στρατιώτες αφύλακτους στα Ίμια με αποτέλεσμα οι τούρκοι να ρίξουν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο Υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο Υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και ο Αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός.

ΑΘΑΝΑΤΟΙ

Στη συνέχεια έγινε διάλογος ανάμεσα στους συναγωνιστές σχολιάζοντας την επικαιρότητα. Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην προκλητικότητα των τούρκων που αμφισβητούν την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας, με το ερευνητικό Μπαρμπαρός το οποίο φτάνει στα όρια των οικοπέδων της Κυπριακής ΑΟΖ.